Računalništvo, telefonija
09.05.2013 05:52
Posodobljeno 8 let nazaj.

Deli z drugimi:

Share

Prvi leteči avtomobili bodo naprodaj že čez štiri leta!

Podjetje Terrafugia je pripravilo koncept avtomobila z razvojno oznako TF-X, ki lahko poleti navpično kot helikopter in v zraku doseže hitrost do 321 kilometrov na uro. Inženirji podjetja Terrafugia so prepričani, da bo novost ugledala prodajne police trgovin že leta 2017.
Z avtomobilom Terrafugia TF-X bi lahko poleteli že leta 2017!
Z avtomobilom Terrafugia TF-X bi lahko poleteli že leta 2017!

Prelepo bi bilo, če bi se lahko izognili dolgim kolonam na cesti, še lepše pa bi bilo, če bi lahko z osebnim avtomobilom na cilj kar prileteli. Te sanje bodo lahko kaj kmalu postale resničnost, saj je podjetje Terrafugia pripravilo koncept avtomobila z razvojno oznako TF-X, ki lahko poleti navpično kot helikopter in v zraku doseže hitrost do 321 kilometrov na uro. Tu gre dejansko za hibridni avtomobil, ki ga lahko uporabljamo tako v vlogi klasičnega prevoznega sredstva kot miniaturnega letala.

Leteči avtomobil Terrafugia TF-X za vzlet uporablja električni motor, ki je pri delovanju praktično neslišen, za letenje pa koristi pogon na plin. Novost naj bi bila sila enostavna za upravljanje, saj je opremljena z bogato paleto pomagal, ki so vozniku v pomoč tako pri vzletanju in pristajanju kot pri letenju med oblaki. Leteči avtomobil Terrafugia TF-X je kakopak narejen iz nekoliko drugačnih materialov kot običajni avtomobili, saj ima plastična okna, ki so lažja od steklenih in posebne pnevmatike.

Čeprav je leteči avtomobil TF-X šele idejna zasnova, so inženirji podjetja Terrafugia prepričani, da bo novost predvidoma ugledala prodajne police trgovin že leta 2017. Za vožnjo novosti po cesti bomo seveda potrebovali veljavno vozniško dovoljenje, za letenje po zraku pa licenco za športnega pilota. Več podatkov o konceptu izjemno inovativnega vozila pa je na voljo na spletni povezavi http://goo.gl/WjDZE


Prijavi napako v članku