Telefoni
11.10.2015 14:02
Posodobljeno 6 let nazaj.

Deli z drugimi:

Share

Prva večja afera z mobilniki iPhone 6S

Nova mobilnika iPhone 6S sta pri nas pričakovano relativno draga.
Nova mobilnika iPhone 6S sta pri nas pričakovano relativno draga.

Prvi odziv na nova Applova pametna mobilna telefona iPhone 6S in iPhone 6S Plus je presegel tudi najbolj optimistične napovedi, saj so vse zaloge v marsikaterih prodajalnah pošle že v nekaj urah. V samo enem koncu tedna pa je podjetju iz Cupertina uspelo prodati kar 13 milijonov enot novosti, kar je zdaleč preseglo tudi najbolj optimistične napovedi. Zato je bilo seveda le še vprašanje časa, kdaj bo izbruhnila prva večja afera, povezana z novima mobilnikoma iPhone 6S in iPhone 6S Plus.

Prva večja afera, povezana z novima mobilnikoma iPhone podjetja Apple se nanaša na procesor, saj naj bi nekateri kupci prejeli naprave s slabšim procesorjem od drugih. V telefone naj bi bila namreč vgrajena dva različna procesorja A9, in sicer Samsungov, izdelan s 14-nanometrsko tehnologijo, in procesor tajvanskega podjetja TSMC, izdelan s 16-nanometrsko tehnologijo. Mobilniki iPhone 6S s procesorjem Samsung naj bi se nekoliko bolj segrevali in posledično porabljali več električne energije, kar se seveda pozna na avtonomiji delovanja naprave predvsem pri zahtevnejših opravilih. To v praksi pomeni, da so mobilniki iPhone 6S in iPhone 6S Plus s procesorji Samsung dejansko slabši.

Če si lastite pametni mobilni telefon iPhone 6S ali iPhone 6S Plus, lahko na sila enostaven način preverite, kateri procesor je vgrajen v vašo napravo. Za to potrebujete le mobilno aplikacijo Lirum Device Info Lite – System Monitor, ki je dosegljiva na naslovu bit.ly/Lirum-Device-Info-Lite.

Vas zanima več iz te teme?
Apple telefoni

Prijavi napako v članku