Računalništvo, telefonija
23.11.2019 19:00

Deli z drugimi:

Share

Prišel je Disney+

Ponudnikom, ki trenutno ponujajo video-vsebine na zahtevo, kot so Netflix, Amazon Prime Video, Hulu, HBO GO, se sedaj pridružuje še Disney+. Trenutno je storitev omejena zgolj na ZDA.
Prišel je Disney+
Prišel je Disney+

Kaj je Disney+ in kako sploh deluje?

Storitev je zelo podobna že obstoječim ponudnikom (Netflix, Hulu, Amazon Prime, HBO GO,…), vendar je hkrati zelo drugačna. Namreč večina že obstoječih ponudnikov postavlja zelo natančne meje v katerih državah se lahko kaj predvaja ter zaračunava velike stroške “najemnine”,…

Medtem je Disney+ storitev podjetja Walt Disney. Tu je velika prednost, saj lahko podjetje natančno nadzoruje, katere vsebine bo ponudilo uporabnikom in kje. Trenutno si je na samem portalu Disney+, ki je trenutno dostopen zgolj v ZDA, mogoče ogledati prav vse filme in serije, ki jih je Disney kadarkoli posnel za samo 6,99 ameriških dolarjev na mesec (okrog 6 €).

Žal pa storitev ni “zaživela” brez težav, saj se je le nekaj ur po predstavitvi spletna stran sesula. Prav tako je prišlo do vdora v bazo podatkov o uporabnikih, ki so se začeli kaj kmalu prodajati na črnem trgu.

So pa že marsikateri ponudniki internetnih storitev ponudili novo Disneyjevo storitev kar v svojih dodatnih paketih, ki med drugim vključujejo tudi Netflix, Apple Music, Spotify, Hulu, Amazon Prime Video…

Disney+ naj bi bil v Evropi (v Veliki Britaniji) na voljo šele konec marca naslednje leto. Kdaj bo na voljo pri nas, lahko le ugibamo.


Prijavi napako v članku