Telefoni
Računalništvo, telefonija
Telefonija
23.06.2022 16:04

Deli z drugimi:

Share

Priletela je nova Huaweieva flota: Zložljiv telefon Mate Xs 2, 16-palčni prenosniki in tablica MatePad Paper z e-črnilom

Huawei, ki je v zadnjih dveh letih prejel kar nekaj udarcev, najprej z ameriško blokadi in potem še, tako kot praktično vsi tehnološki proizvajalci, s pandemijo, se nikakor ne da. V svojih laboratorijih ves čas snujejo nove naprave in storitve, v zadnjem času pa so precej obogatili svojo ponudbo s številnimi napravami, ki segajo izven telefonskega področja. Tako so tudi danes v Istanbulu postregli s poslasticami, ki jih kmalu – vsaj nekatere – pričakujemo tudi pri nas: novim zložljivim telefonom Mate Xs 2, telefonoma srednjega razreda Huawei nova Y70 in nova Y90, prenosnikoma MateBook D 16 in 16s, tablico MatePad Paper, ki deluje na zasnovi e-črnila, in slušalkami FreeBuds 2 Pro.

Huawei vedno stremi k temu, da  v središče svojega dela postavlja potrebe in želje uporabnikov. S svojo strategijo so osredotočeni na šest glavnih področij. Inovacije v segmentu pametnih telefonov, na druge mobilne in nosljive naprave, na ekosistem mobilnih storitev HMS, na elektronsko poslovanje (B2B) ter na rešitve za avtomobilsko industrijo in pametne domove. Na podlagi tega je Huaweiu uspelo vzpostaviti raznovrsten ekosistem izdelkov, ki sinhrono delujejo med seboj.

Je prihodnost v zložljivosti?

Povsem novi zložljivi pametni telefon Huawei Mate Xs 2 z izjemno lahkim in tankim ohišjem predstavlja mejnik v zgodovini Huaweia, saj ima podjetje po njegovi zaslugi najbolj popolno ponudbo tovrstnih naprav. Od telefonov z zlaganjem zaslona po zunanji ali notranji strani, do tako imenovanih »flip« naprav. Ko je zaslon novega pametnega telefona Mate Xs razprt, je popolnoma gladek, s čimer nudi še boljšo uporabniško izkušnjo. Poleg tega so vanj vgradili tudi druge vodilne zmogljivosti, kot je na primer kamera True-Chrome s 50-milijonskim (50 MP) tipalom in optiko Huawei XD. Novinec še odpravlja pomisleke glede življenjske dobe z zmogljivo baterijo kapacitete 4600 mAh in izjemnim 60 W hitrim polnjenjem SuperCharge.

Telefon, ki ga morate polniti le 2-krat na teden

Na dogodku je Huawei prestavil tudi nova pametna telefona srednjega cenovnega razreda – Huawei nova Y70 in Huawei nova Y90. Telefon Huawei nova Y70 preseneča z zmogljivo baterijo kapacitete kar 6000 mAh, ki jo zlahka polnite samo dvakrat na teden, medtem ko Huawei nova Y90 odlikuje 40 W hitro polnjenje SuperCharge, ki baterijo do 50 odstotkov napolni v le 30 minutah. Oba po zaslugi izredno velikega 6,75 (17,16) oziroma 6,7-palčnega (17-centimetrskega) zaslona zagotavljata udobno uporabo in poglobljeno zabavo. 6,7-palčni zaslon Huawei Edgeless FullView na telefonu Huawei nova Y90 krasijo izredno tanki robovi, medtem ko ima Huawei nova Y70 za odtenek večji zaslon.

Je Huawei odkril skrivnostni recept za prenosnike prihodnosti?

Nova prenosna računalnika sta popolna za vse, ki delate na daljavo, a pogrešate udobje pisarniškega dela na velikem monitorju. Huawei je opazil potrebo po večjih zaslonih in željo po prilagodljivosti pri delu in temu primerno predstavil novo serijo 16-palčnih prenosnih računalnikov. Huawei MateBook D 16 in 16s nudita 40,46-centimetrski zaslon z veliko zaslonsko površino za preprosto opravljanje več nalog hkrati. Poganjajo ju procesorji Intel Core 12. generacije serije H s skupno termično močjo (TDP) do 40 W, dvokanalnim delovnim pomnilnikom RAM in hitrimi bliskovnimi pogoni, da brezhibno in učinkovito obvladujeta večopravilnost in kompleksne primere rabe, kot so analiza podatkov, programiranje in pregledovanje zahtevnih dokumentov. Poleg tega Huawei z modeloma D 16 in 16s poenostavlja sodelovanje med različnimi napravami, ki npr. vključuje prenose datotek, in iskanje s pomočjo umetne inteligence. Ker je velik zaslon po zaslugi tankih robov v kovinskem ohišju, ki ga imajo tekmeci s 15,6-palčnimi zasloni, Huawei Matebook D 16 in 16s zagotavljata tudi izredno prenosljivost.

Pozabite na (prave) knjige

Navdušenci nad pisano besedo boste zagotovo pozdravili tudi povsem novo tablico MatePad Paper, s katero je Huawei kar nekoliko presenetil udeležence predstavitvenega dogodka. Gre namreč za Huaweiev prvi tablični računalnik, ki je opremljen za zaslonom tehnologije elektronskega črnila (e-ink). Huawei MatePad Paper je kot nalašč za vse, ki delajo v ustvarjalni industriji in cenijo svobodo dela praktično kjerkoli. Naprava je zasnovana kot prenosni računalnik, da s tankostjo in nizko težo vsega 360 gramov omogoča udobno branje med držanjem v dlani. MatePad Paper je opremljen z 10,3-palčnim (16,6-centimetrskim) zaslonom Huawei FullView za poglobljeno in očem prijazno bralno izkušnjo. Je tudi prvi tovrstni zaslon, ki je prejel certifikat TÜV Rheinland Paper Like Display. Še dodaten bonbonček, ki uporabniško izkušnjo še dvigne: uporabnik pri dotiku konice pisala z zaslonom sliši zvok »šumenja«, kot bi pisal na pravi papir.

Vaša ušesa bodo vesela

Za konec pa je Huawei poskrbel še za dobrega zvoka lačna ušesa s slušalkami FreeBuds Pro 2. Te imajo dvojni zvočni sistem z dvema digitalno-analognima pretvornikoma (DAC) ter dinamičnima gonilnikoma s štirimi magneti in napredno tehnologijo digitalnega frekvenčnega križanja. S tem je omogočeno razlikovanje med visokimi in nizkimi frekvencami, kar skupaj s kodekom visoke ločljivosti LDAC zagotavlja najvišjo možnost kakovost zvoka. Kot prve prave brezžične stereo slušalke so opremljene s trojnim sistemom mikrofonov za aktivno zmanjševanje hrupa, zato v primerjavi s predhodnim modelom zagotavlja 15 % učinkovitejše delovanje. V nekaterih primerih to pomeni zmanjšanje hrupa za 47 dB. Prav tako se lahko pohvalijo s tremi algoritmi za dinamično optimizacijo poslušanja zvoka, ki v realnem času zaznajo spremembe glasnosti, razlike v strukturi sluhovoda in spremembe v nošenju.

Vedno bogatejši ekosistem

Novi telefoni, prenosniki, tablice in slušalke se sicer pridružujejo že tako bogatemu naboru Huaweievih naprav, od premijskih telefonov Huawei P50 Pro in Huawei P50 Pocket, do pametnih ur Huawei Watch GT 3 Pro, Huawei Watch GT 3 in Huawei Watch GT Runner.


Prijavi napako v članku


Kaj berejo drugi?

Partnerji Računalniških novic Prikaži vse

Zlati partner

SMART COM d.o.o.

Brnčičeva ulica 45, 1000 Ljubljana, Tel: 01 5611 606
Smart Com udejanja vaše vizije Težko je slediti razvoju informacijskega sveta. Rešimo en problem in že se pojavita dva nova. Kako ohraniti stik z razvojem tehnologije? Odgovor na ... Več

Mauco d.o.o.

Zalog 2, 6230 Postojna, Tel: 068 642 605
V poslovnem svetu diverzifikacija pomeni razvejanje poslovanja na druge kategorije izdelkov, panoge ali trge. Diverzifikacija je pogosto zaščitna mreža pred izpadom dela v posamezni ... Več

OSIR-ERPIS d.o.o.

Tehnološki park 24, 1000 Ljubljana, Tel: 041 740 273
Pomembno je izbrati pravega ponudnika programskih rešitev, kar pa ni vedno lahka izbira. Na srečo vam v podjetju OSIR-ERPIS d.o.o. olajšajo izbiro s svojo celovito ponudbo Oracle ... Več

DATA COM. d.o.o.

Tržaška cesta 2, 1000 Ljubljana, Tel: 041 757 560
Komunikacija je moč. Je temeljni steber vseh področij življenja. V poslovni niši je vizualna komunikacija ključ za uspeh tržnih in oglaševalnih strategij. Človekova zmožnost ... Več