Telefoni
11.04.2017 12:08

Deli z drugimi:

Share

Prestižni telefon Nokia 9 bi lahko bil na voljo že konec leta!

Od pametnega mobilnega telefona Nokia 9 se pričakuje veliko!
Od pametnega mobilnega telefona Nokia 9 se pričakuje veliko!

Podjetje Nokia se je konec marca vrnilo na trg mobilne telefonije s kar tremi pametnimi mobilnimi telefoni, ki temeljijo na osnovi operacijskega sistema Android, in sicer z modeli Nokia 3, Nokia 5 in Nokia 6. Ker je povpraševanje po novincih preseglo tudi najbolj optimistične napovedi, ne preseneča, da se na spletu vse bolj govori o pametnem mobilnem telefonu Nokia 9, ki naj bi bil namenjen najzahtevnejšim uporabnikom in poslovnežem. Novost bo namreč sodila v višji cenovni razred in bo ponujala tako zmogljivo strojno opremo kot bogato paleto nadvse uporabnih možnosti.

Najnovejše spletne govorice kažejo na to, da bo pametni mobilni telefon Nokia 9 po vsej verjetnosti predstavljen konec julija oziroma najkasneje v prvi polovici avgusta. To posledično pomeni, da bo po novost po vsej verjetnosti naprodaj v zadnjem tromesečju letošnjega leta. Pametni mobilni telefon Nokia 9 naj bi bil naprodaj po vsem svetu, pri čemer bo zanj v Združenih državah Amerike treba odšteti preračunih 660 evrov, v evropskem prostoru pa naj bi se njegova maloprodajna cena gibala okoli 750 evrov. Njegova maloprodajna cena bo torej primerljiva s pametnim mobilnim telefonom LG G6, vendar pa bo malenkostno cenejši od Samsungovega telefona Galaxy S8.

Pametni mobilni telefon Nokia 9 bo sicer prišel na trg nekoliko z zamudo v primerjavi s konkurenco, glavni razlog za to pa naj bi bil v pomanjkanju mobilnih procesorjev Qualcomm Snapdragon 835. Ta je na račun zmogljivosti in varčnega delovanja zelo priljubljen med proizvajalci pametnih mobilnih telefonov. Kljub pomanjkanju procesorjev so se pri podjetju Nokia odločili, da bodo nanj počakali, saj gre za enega boljših procesorjev na trgu, ki ne sme manjkati v mobilnih telefonih višjega cenovnega razreda.


Prijavi napako v članku