Računalništvo, telefonija
06.09.2019 11:01

Deli z drugimi:

Share

Prenosnik z dvema zaslonoma navdušil obiskovalce sejma IFA 2019

Inovativni prenosnik Asus ZenBook Pro Duo bo na voljo v prodaji od oktobra.
Inovativni prenosnik Asus ZenBook Pro Duo bo na voljo v prodaji od oktobra.

Obiskovalci letošnjega sejma potrošniške elektronike IFA 2019 so bili več kot navdušeni nad novim prenosnim računalnikom podjetja Asus. Njihovi inženirji so namreč pripravili nadvse zanimiv prenosnik s prodajno oznako ZenBook Pro Duo, ki je opremljen s kar dvema zaslonoma in klasično tipkovnico. To pomeni, da novost ponuja edinstven in precej zanimiv način uporabe prenosnega računalnika.

Inovativni prenosni računalnik Asus ZenBook Pro Duo je opremljen s kakovostnim zaslonom OLED z 39,6-centimetrsko oziroma 15,6-palčno diagonalo, ki nudi izris slik z ločljivostjo 4K in ima razmerje stranic 16 proti 9. Pomožni zaslon, ki se nahaja tik nad tipkovnico, pa ima 35,6-centimetrsko oziroma 14-palčno diagonalo, ločljivost 4K in razmerje stranic 32 proti 9. Slednjega lahko uporabimo kot klasičen zaslon, lahko pa v njem poganjamo drugo aplikacijo kot na primarnem zaslonu. To pomeni, da lahko novi prenosni računalnik podjetja Asus uporabljamo kot en osebni računalnik z dvema zaslonoma, kar bo seveda še dodatno izboljšalo produktivnost.

Prenosni računalnik Asus ZenBook Pro Duo z dvema zaslonoma je seveda primeren tudi za najzahtevnejše uporabnike, saj je opremljen z Intelovimi procesorji, pri čemer bo najzmogljivejši model na voljo s procesorjem Core i9 in grafično kartico Nvidia GeForce RTX 2060. Tu bomo našli še štiri mikrofone, priključek Thunderbolt 3 ter bogato paleto podatkovnih vmesnikov. Novost meri 355,6 x 223,52 x 22,86 milimetrov in tehta 2,9 kilogramov in pričakovano ni poceni. Za vstopno različico bo namreč v evropskem prostoru treba odšteti okoli 3.000 evrov.

Za nekoliko manj zahtevne uporabnike pa je Asus pripravil prenosnik ZenBook Pro Duo s 35,6-centimetrskim oziroma 14-palčnim zaslonom. Ta je opremljen z Intelovim procesorjem Core i7 in grafično kartico Nvidia GeForce MX250. Zanj bo namreč treba v evropskem prostoru odšteti okoli 1.700 evrov.


Prijavi napako v članku