Fotoaparati in kamere
Varnost
10.07.2024 07:05

Deli z drugimi:

Share

Pred dopustom se opremite s pametnimi kamerami

Pametne kamere so eden boljših načinov za nadzor doma ali poslovnih prostorov. EZVIZ ponuja tako notranje kot zunanje kamere in takšne, ki jih lahko namestimo praktično kamorkoli.
zunanja brezžična IP kamera za video nadzor EZVIZ PT EB8 4G LTE.
zunanja brezžična IP kamera za video nadzor EZVIZ PT EB8 4G LTE.

Pametne kamere nam ponujajo vpogled v nepremičnino ali njeno okolico. Sliko lahko spremljamo preko pametnega telefona, medtem ko na dopustu ležimo na plaži. Poleg tega zaznavajo gibanje in nas opozarjajo na dogodke. Navadno omogočajo tudi snemanje na kartico, ob plačilu pa tudi v oblak.

Notranja IP kamera

Notranja brezžična IP kamera za video nadzor EZVIZ je odlična naprava za domačo rabo. Namestitev je enostavna – s telefonom v aplikaciji le poskenirate QR kodo. Ko jo imate enkrat povezano s telefonom in brezžičnim Wi-Fi omrežjem, na telefon prenaša sliko ločljivosti 5 MP, omogoča vrtenje in spreminjanje nagiba kamere ter nočno snemanje z IR dosegom do 10 metrov. Na nočno snemanje preklopi samodejno, tako da si s tem ne bo treba beliti glave. Napaja se preko USB priključka.

Kamero lahko upravljamo tudi preko osebnega računalnika, a tako kot na telefonu le preko aplikacije, upravljanja z brskalnikom namreč ne omogoča.

Vse, kar kamera zazna, lahko tudi posnamete, možnosti pa sta dve. Snemanje na Micro SD kartico (do 512 GB) in snemanje v oblak, ki pa je plačljivo.

Zunanja IP kamera

Če bi radi imeli pod budnim očesom tudi okolico hiše, je prava rešitev zunanja brezžična IP kamera za video nadzor EZVIZ PT EB8 4G LTE. Pred prahom in vodo je zaščitena s standardom IP65. Snema v ločljivosti do 3 MP. Njena velika prednost je, da zanjo ne potrebujemo nujno ne elektrike ne Wi-Fi omrežja, saj se napaja z baterijo brez priključnih kablov, deluje pa z omrežji 4G LTE na prostem (s SIM kartico, tako kot mobilni telefon).

Je torej prava izbira za mesta, kjer ni ne Wi-Fi omrežja ne elektrike (sadovnjak, vinograd , pašnik, vikend …), seveda pa je primerna tudi za hišo in njeno okolico. Poleg tega ima priložen solarni panel, ki bo podaljšal življenjsko dobo baterije, ki jo boste dosegli z enim polnjenjem. Na ta način je lahko, če je solarni panel na pravem mestu, (skoraj) samooskrbna.

Tudi ta kamera omogoča horizontalno in vertikalno rotacijo. Ponuja tudi nočni način z nekoliko daljšo razdaljo snemanja – do 15 metrov.

Podobno kot notranja kamera omogoča zaznavanje gibanja in spremljanje na pametnem telefonu. Možen je dvosmerni pogovor.  Za shranjevanje posnetkov lahko vanjo vstavite microSD kartico (do 512 GB), možna pa je tudi plačljiva naročnina na EZVIZ CloudPlay, ki jo uredite v aplikaciji.

Vsestranska IP kamera s svetilko

EZVIZ EL3 je vsestranska naprava, ki združuje kamero in svetilko. Primerna je tako za zunanje (stopnja zaščite IP65) kot notranje prostore, narejena predvsem z mislijo na dvorišča, vhode in stopnišča. Z ločljivostjo 3 MP in  svetlobo 780 lumnov, ki izboljša kakovost posnetkov v slabših svetlobnih pogojih, ter napredno AI tehnologijo za zaznavanje ljudi, vozil in registrskih tablic zagotavlja večjo varnost in prilagodljivost. Zazna torej tablico vozila in vam lahko pošlje obvestilo, hkrati pa omogoča vnos registracije vašega vozila, da vam ob prihodu domačega avtomobila ne pošilja nepotrebnih obvestil. Seveda ima tudi možnost shranjevanja posnetkov na spominsko kartico (do 512 GB) ali v EZVIZ oblak.

EZVIZ EL3 združuje funkcije kakovostne kamere in zmogljivega alarmnega sistema v eni napravi. Ob zaznavi nepooblaščenega vstopa namreč aktivira močno sireno glasnosti 92 decibelov ter zasveti z intenzivnimi utripajočimi lučmi.

Poleg tega, da lahko v Tech Trade Trzin kupite omenjene kamere, se lahko opremite tudi z nalepkami, ki opozarjajo, da je območje video nadzorovano, kar bo dalo nepridipravom dodatno misliti.

Za nemoteno delovanje …

Na spletni strani www.techtrade.si pa najdete tudi opremo, ki vam bo zagotavljala stabilno povezavo kamer na omrežje Wi-Fi in delovanje 24/7 tudi ob morebitnem izpadu električne energije.

Zato je poleg usmerjevalnikov in dostopnih točk odlična naložba UPS sistem, ki omogoča neprekinjeno napajanje za 9-12V porabnike, kot so usmerjevalniki, modemi in varnostne kamere. UPS sistem Tecnoware UPS ERA PLUS omogoča tudi funkcijo napajanja 24/48VDC PoE preko omrežnega kabla. Za večjo varnost ima tudi prenapetostno in podnapetostno zaščito.


Prijavi napako v članku
Vas zanima več iz te teme?
brezžične kamere Kamere

Članek je pripravljen v sodelovanju s partnerjem TechTrade Trzin
Za več informacij so vam na voljo pri TechTrade Trzin
Ob kontaktu povejte, da ste objavo zasledili v Računalniških novicah.

Želite biti obveščeni o novostih, ki jih pripravljamo s partnerjem TechTrade Trzin? Vpišite svoj e-mail in se prijavite na BREZPLAČNE e-novice, od katerih se lahko kadarkoli odjavite.
Kaj berejo drugi?

Partnerji Računalniških novic Prikaži vse

STUDIO DTS

Avčinova ulica 13, 1000 Ljubljana, Tel: 01 300 53 55
Veliko ljudi podcenjuje vlogo grafičnega oblikovanja pri rasti podjetja in prepoznavnosti blagovne znamke. Podjetje stežka preživi brez ustrezne komunikacije. Na tak ali drugačen ... Več

M-SISTEM d.o.o.

Pot na Drenikov vrh 12, 1000 Ljubljana, Tel: 041 693 934
Nov IT sistem, bodisi strojni ali programski, je lahko velika naložba. Da bi jo karseda najbolje izkoristili, je pomembno, da izberete pravega IT dobavitelja in ponudnika programskih ... Več

SINERGISE d.o.o.

Cvetkova ulica 29, 1000 Ljubljana, Tel: 01 320 61 50
Sinergise razvija geografske informacijske sisteme Slovensko podjetje Sinergise je inovativno visokotehnološko podjetje. Ukvarja se z razvojem geografskih informacijskih sistemov ... Več

Apogej Tech, d. o. o.

Špindlerjeva 22 , 2250 Ptuj, Tel: 041 739 655
Težko je doumeti razsežnost informacijske tehnologije in njenega vpliva na poslovno in zasebno sfero. Uporablja se praktično povsod, od običajne elektronike (tablice, računalniki, ... Več