Računalništvo, telefonija
23.03.2011 12:11
Posodobljeno 10 let nazaj.

Deli z drugimi:

Share

Poveži se s Philipsovo pametno televizijo

Philips letos predstavlja posebno inovacijo: aplikacijo pametna televizija (Smart TV), s katero televizor iz medija za gledanje oddaj in filmov spremeni v veliko več.
Pametna televizija (SmartTV)
Pametna televizija (SmartTV)

Zahvaljujoč Philipsovemu paketu za pametno televizijo, ki že vsebuje tudi Philipsovo aplikacijo Net TV, letošnji Philipsovi televizorji postanejo medijski portali, prek katerih se je mogoče povezati z internetnimi stranmi, tabličnimi računalniki, prenosnimi računalniki in pametnimi telefoni. Iz omenjenih naprav pa je mogoče predvajati glasbo, pregledovati fotografije, predvajati filme, shranjevati programsko opremo, se pogovarjati prek programa Skype in tudi upravljati televizor.

Philipsovo aplikacijo Smart TV sestavljajo štiri glavne funkcije – SimplyShare, Control, Net TV in Program. Zahvaljujoč napredni 3D resolucijski tehnologiji, ki odlikuje novejše Philisove televizorje, se slika ob vsakokratni menjavi funkcij in aplikacij samodejno izostri, kar uporabnikom zagotavlja obilo užitkov ob njihovih priljubljenih vsebinah.


Funkcija SimplyShare omogoča, da se Philipsov televizor poveže z bližnjimi WiFi napravami, kot so mobilni telefoni in računalniki, Philipsova aplikacija SongBird pa ob tem poskrbi, da lahko na televiziji predavajamo podprte vsebine, ki jih imamo na naših računalnikih. Predvajamo lahko tudi avdio in video vsebine neposredno z interneta.

Zaslon se lahko razdeli na dva dela, izbiramo pa lahko med šestimi različnimi načini razdelitve zaslona.

Funkcija Control ponuja različne načine upravljanja Philipsovega televizorja. Med različnimi programi in funkcijami lahko izbiramo klasično z daljinskim upravljalcem, prek Philipsove aplikacije za pametne telefone lahko uporabljamo slednje (android in iOS) ali tablične računalnike, lahko pa celo brezžično tipkovnico. Vse to uporabnikom zagotavlja popolno povezanost in prilagodljivost glede na njihov življenjski slog.


Že uveljavljena Philipsova funkcija Net TV uporabnikom omogoča, da sami izbirajo kaj in kdaj bodo gledali. Ena izmed prednosti te funkcije je torej ta, da lahko zamujene oddaje ali filme prek aplikacije Catch-up TV gledamo ponovno kadarkoli želimo. Funkcija Net TV nudi tudi dostop do številnih spletnih videotek (Videoland, VideoFutur, Film2Home, iConcerts, Cartoon Network), kjer si lahko izposodimo različne filme. Pametne televizija pa preko aplikacije AppGallery nudi tudi dostop do številnih igric in drugih zabavnih vsebin.

Funkcija Program pa uporabnikom omogoča lažje odločanje med vsebinami, ki se predvajajo na televizijskih programih. Vse Philipsove pametne televizije se namreč ponašajo z elektronskim vodičem po programih (EPG), ki ponuja pregled po različnih programih v obliki slike v sliki (Picture-in-Picture). S funkcijo Program lahko uporabniki film, ki ga trenutno gledajo, tudi začasno ustavijo, in ogled nadaljujejo kasneje. S funkcijo Smart USB Recording pa si predvajane vsebine lahko posnamemo in si jih ogledamo pozneje.

Aplikacija Pametna televizija (Smart TV) je že na voljo na vseh letošnjih Philipsovih televizorjih serij 7000, 8000, 9000, Cinema 21:9 Platinum in Gold series ter serije 6000, ki pa sicer ne podpira USB snemanja. Pri nas bodo predvidoma na voljo poleti.

Članek je pripravljen v sodelovanju s partnerjem PC H.AND d.o.o.
Za več informacij so vam na voljo pri PC H.AND d.o.o.
Ob kontaktu povejte, da ste objavo zasledili v Računalniških novicah.

pchand-logo

Želite biti obveščeni o novostih, ki jih pripravljamo s partnerjem PC H.AND d.o.o.? Vpišite svoj e-mail in se prijavite na BREZPLAČNE e-novice, od katerih se lahko kadarkoli odjavite.Prijavi napako v članku