Računalništvo, telefonija
24.10.2011 12:47

Deli z drugimi:

Share

Popravilo prenosnika na čip nivoju

3BM servis prenosnikov
3BM servis prenosnikov

Ob vse širši uporabi prenosnih računalnikov se močno povečuje število okvar na teh računalnikih. Popravilo prenosnika in tabličnega računalnika je veliko bolj zahtevno, kot popravilo namiznih računalnikov, ki se lotevajo že številni srednješolci. Čisto drugače pa je s popravili prenosnikov.

Že samo razstavljanje prenosnega računalnika zahteva veliko znanja in izkušenj. Vendar je to šele začetek. Pri namiznih računalnikih je mogoče zamenjati posamezne dele – plošče, ki se jih da kupiti po dostopnih cenah. Pri prenosnikih je skoraj vsa “pamet” na dveh modulih: osnovni plošči in LCD zaslonu (display-u). Tretja možnost, ki se pojavlja redkeje in je edina še dostopna amaterjem, je menjava diska.

Osnovna diagnostika – okvara plošče ali zaslona je dokaj enostavna na osnovi simptomov. Problem pa je v tem, da sta osnovna plošča in zaslon v večini primerov tako draga, da se ju ne splača menjati, saj so stroški popravila prenosnika že zelo blizu cenam novih prenosnih računalnikov. Večina servisov prenosnih računalnikov, tako pooblaščenih kot drugih, pa več kot zamenjave plošče ni sposobna narediti.

V podjetju 3BM že več let popravljajo osnovne plošče prenosnih in osebnih računalnikov. Popravila plošč na “čip nivoju” so mnogo zahtevnejša. Za ta popravila je potrebnega veliko več znanja in izkušenj, pa tudi opreme, s katero je mogoče ugotoviti napako in menjatiSMD komponente. Zaradi tega nas je v Sloveniji le nekaj servisov, ki se ukvarjajo s temi popravili prenosnikov.

Kakšne so prednosti popravila prenosnika na čip nivoju za uporabnike? Predvsem je tako popravilo običajno občutno cenejše, kot menjava plošče. Seveda so stroški odvisni od same napake. Stranka sicer plača pregled računalnika, na osnovi katerega se ocenijo stroški popravila prenosnika. Potem pa se lahko sama odloči, ali računalnik popravijo ali ne.


Prijavi napako v članku

Povezave

Članek je pripravljen v sodelovanju s partnerjem 3BM d.o.o.
Za več informacij so vam na voljo pri 3BM d.o.o.
Ob kontaktu povejte, da ste objavo zasledili v Računalniških novicah.

Želite biti obveščeni o novostih, ki jih pripravljamo s partnerjem 3BM d.o.o.? Vpišite svoj e-mail in se prijavite na BREZPLAČNE e-novice, od katerih se lahko kadarkoli odjavite.
Kaj berejo drugi?

Partnerji Računalniških novic Prikaži vse

Zlati partner

AUDIO BM d.o.o.

Italijanska ulica 8, 1000 Ljubljana, Tel: 059 044 055
Kot eden najpomembnejših čutov nam sposobnost sluha omogoča povezovanje in socializiranje s preostalim svetom. Najpomembneje pa je, da nas sluh poveže z ljudmi in omogoča komunikacijo ... Več
Zlati partner

ADVANT d.o.o.

Cesta na Brdo 119a, 1000 Ljubljana, Tel: 01 470 00 00
Podjetje ADVANT d.o.o. je z vami že od leta 1998. Naše osnovno poslanstvo je biti vodilni graditelj informacijsko komunikacijske infrastrukture. Aktivnosti, ki jih povezujemo ... Več

Koenergija d.o.o.

Ilichova 21, 2000 Maribor, Tel: 040 730 010
Večina se zaveda, da je vključitev neke oblike industrijske avtomatizacije v njihov proizvodni obrat ali podjetje koristna. Lahko zmanjša proizvodne stroške, poveča učinkovitost, ... Več

ARES RAČUNALNIŠTVO d.o.o.

Tržaška cesta 330, 1000 Ljubljana, Tel: 01 256 21 50
Ares računalninštvo d.o.o. vam po nakupu nudi brezplačno tehnično pomoč, izvaja pa tudi kompletne instalacije in servis računalniške opreme. Več