Računalništvo, telefonija
06.11.2015 19:22

Deli z drugimi:

Share

Po 20. letih uspešnega poslovanja v Sloveniji predstavili novo strategijo Life-is-On

Po 20. letih uspešnega poslovanja v Sloveniji predstavili novo strategijo Life-is-On
Po 20. letih uspešnega poslovanja v Sloveniji predstavili novo strategijo Life-is-On

Schneider Electric je danes s konferenco obeležil dvajset let uspešnega poslovanja v Sloveniji. Predstavniki Schneider Electric Slovenija so predstavili razvoj podjetja skozi celotno dvajsetletno zgodovino in s pomočjo animacijskega primera »majhnega pametnega mesta« predstavili tudi vse segmente njihovega poslovanja. Na konferenci so v okviru širokega nabora sodobnih rešitev predstavili tudi nekatere novosti, ki bodo na slovenskem tržišču prisotne že po letu 2016. Omogočale bodo kakovostnejše in energetsko učinkovitejše vsakodnevno življenje.

Na konferenci je Srečko Bezjak, direktor Schneider Electric Slovenija med drugim poudaril: »V Sloveniji smo prisotni že dve desetletji, kjer izjemno uspešno poslujemo. Ob tem jubileju bi se želel zahvaliti vsem našim partnerjem, distributerjem, uporabnikov, kupcem in ostalim, ki so z nami ustvarjali to uspešno zgodbo. Kljub uspešnemu poslovanju, pa se v Schneider Electric ne naslajamo na pretekle uspehe, temveč že snujemo novosti, s katerimi bomo še naprej vodilni upravitelj energije na svetu. Tako bomo že prihodnje leto, v sklopu nove inovativne kampanje, na slovenskem tržišču ponujali rešitve za energetsko učinkovitost, varčevanje z energijo in e-mobilnost ter na ta način doprinesli k ustvarjanju pametnih mest in interneta stvari (internet of things).«

Pomemben segment Schneiderjevega programa predstavlja e-mobilnost. V Sloveniji je trenutno okoli 1.800 električnih vozil ter 200 polnilnic. Glede na to, da kar 50% slovenskih voznikov na dan prevozi manj kot 50 kilometrov, ima e-mobilnost v Sloveniji velik potencial. Vožnja je namreč cenejša, poleg tega pa ne povzroča hrupa in je okolju prijazna. Še večje povpraševanje po električnih vozilih trenutno nekoliko zavirajo cene, vendar naj bi se cena baterije do leta 2020 znižala na okoli 100 $na kWh. Še leta 2011 je bila cena baterije 650 $ na kWh.

Poleg predstavitve družbe Schneider Electric Slovenija so na konferenci, ki se je je udeležilo okoli 150 gostov iz vse Evrope, predstavili tudi novo globalno strategijo Life Is On. Strategijo poganja poseben operativni inteligentni pristop do interneta stvari (internet of things). Nova strategija zaobjema vse segmente, od virov električne energije do porabnikov, katerim omogoča brezskrbno, udobno in varno bivanje. Rešitve so namenjen tudi hotelom, bolnišnicam, trgovinam in ostalim podobnim objektom, saj lahko z uporabo Schneiderjevih rešitev bolj učinkovito upravljajo z energijo. Life Is On ponuja tudi rešitve za podatkovne centre, saj Schneiderjeve rešitve optimizirajo hitrost, zmogljivost in stroške. In ne nazadnje: Schneider ponuja tudi rešitve na področju avtomatizacije industrijskih procesov.

Nov pristop bo spremenil načine, na katere ljudje in organizacije porabljajo energijo. Učinkoviteje bo upravljal avtomatizirane procese, izboljšal bo kakovost poslovnih odločitev in ne nazadnje izboljšal kakovost vsakdanjega življena. Strategija Life is on uporabnikom ponuja rešitve, ki omogočajo boljše odločitve in vsem nam s tem poenostavljajo življenje.

Članek je pripravljen v sodelovanju s partnerjem ADVANT d.o.o.
Za več informacij so vam na voljo pri ADVANT d.o.o.
Ob kontaktu povejte, da ste objavo zasledili v Računalniških novicah.

Želite biti obveščeni o novostih, ki jih pripravljamo s partnerjem ADVANT d.o.o.? Vpišite svoj e-mail in se prijavite na BREZPLAČNE e-novice, od katerih se lahko kadarkoli odjavite.Prijavi napako v članku