Strojna oprema
23.06.2006 12:07

Deli z drugimi:

Share

Philips z novo tehnologijo ClearLCD

Philips z najnovejšo LCD tehnologijo nadaljuje tradicijo vodilnega podjetja na področju video inovacij. Novi ClearLCD TV so predstavili ob najavi Ambilight LCD TV na nedavni tiskovni konferenci v Belgiji.

ClearLCD pomeni velik korak na poti do cilja, ki si ga je zastavil Philips, doseganju maksimalno kakovostne slike pri svojih LCD aparatih. Tako so gledalcu s kombinacijo nadzora osvetlitve ozadja, izboljšane ostrine pri hitrih premikih ter odličnega kontrasta tudi pri temnih prizorih, ponudili neprekosljiv užitek pri spremljanju dogajanja na zaslonu. Osnova za ClearLCD je inovativna tehnologija osvetlitve Aptura, proizvod razvoja Philips Lightning (svetila), ki odlično prikazuje in dokazuje vodilno vlogo tega podjetja na področju inovacij v proizvodnji širokopotrošne elektronike in svetil.

Philipsova ClearLCD tehnologija predstavlja napredek v proizvodnji sedanjih LCD aparatov. Novi zasloni tako zagotavljajo gledalcu izboljšano ostrino slike tudi pri zelo hitrem gibanju, izboljšan kontrast pri temnih prizorih, na splošno torej bolj jasno in poglobljeno doživetje ob gledanju.

Izboljšana ostrina gibanja
Ostrino, ki jo ClearLCD TV nudi tudi pri hitrem gibanju, so dosegli z uporabo Philips Aptura svetlobne tehnologije, ki poveča osvetlitev ozadja, vendar le tam, kjer je to potrebno. Z upoštevanjem poglobljene analize Philips Lighting, je pri ClearLCD zmanjšano število žarnic in pogonov znotraj zaslona iz 16 na 8, kljub temu pa je svetilna moč povečana za 300 procentov. Poleg tega ima zaslon v modulih za nadzor osvetlitve ozadja vgrajene visoko zmogljive flourescentne žarnice, ki preprečujejo sence in efekte zakasnitve, ki se pojavljajo pri slikah običajnih LCD zaslonov.

Izboljšave v tehnologiji ter izboljšana svetilnost, z ostrino in jasnostjo prikazane slike, zagotavljajo gledalcu odlično doživetje ob spremljanju dogajanja na zaslonu.

Izboljšan kontrast v temi in širši vizualni kot
Poleg zagotavljanje ostrejše in jasnejše slike, je pri ClearLCD TV izboljšan tudi kontrast pri običajnih temnih prizorih. Izboljšan kontrast v temi je omogočen z uporabo Deep Dynamic Dimming (D-3). D-3 tehnologija zatemni Aptura osvetlitev ozadja do skladne svetilnosti in poveča video signal, s čimer se izboljša vidljivost detajlov in ustvari čudovit barvni kontrast.

Naslednja prednost Aptura osvetlitve ozadja je razširitev vizualnega kota, kar je problem mnogih drugih LCD aparatov. Dogajanje na ClearLCD TV lahko namreč spremljate skoraj iz vsakega kota sobe.


Prijavi napako v članku