Strojna oprema
07.07.2005 07:44

Deli z drugimi:

Share

Peta generacija za vsakogar


Hitachi DZ-GX20

Družba Hitachi, ki je pred petimi leti sodelovala že pri razvoju prve svetovne DVD kamere, nenehno razvija in trgu ponuja nove in izpopolnjene modele. Najnovejši dosežki so štirje modeli namenjeni različnim uporabniškim pričakovanjem in zahtevam.

Novosti pri vseh Hitachi DVD kamerah pete generacije so izboljšano vezje, ki prispeva k še bolj kakovostni sliki ter 15 % manjša velikost celotne naprave ob kar štiridesetodstotnem prihranku pri velikosti zapisovalne mehanike ter dvajsetodstotnem prihranku energije (večja avtonomija).

Manj zahtevnim uporabnikom, ki pričakujejo predvsem preprosto in udobno rabo ter zanesljivo delovanje, je namenjen osnovni model DZ-MV730. Za kakovostno in ostro sliko v širokokotnem formatu skrbi CCD z 800 tisoč točkami, približevanje in povečave pa omogočata do 16x optični in 240x digitalni zoom. Posnetke lahko zapisuje na običajne DVD-R medije, ki jih lahko neposredno predvajamo v domala vseh DVD predvajalnikih. Podprti so tudi mediji DVD-RAM premera 8 cm, ki tako odpirajo pot preprosti nadaljnji računalniški obdelavi. Z izbiro kakovostne ravni posnetka se neposredno izbere tudi dolžina posnetka, ki jo sprejme posamezen DVD medij.

Najnaprednejši model pete Hitachijeve generacije DVD kamkorderjev, ki je zato tudi nekoliko težji in večji, je DZ-GX20. Primeren je tako za video kakor tudi za fotografske posnetke pri čemer video shranjuje na DVD-R in DVD-RAM medije, fotografije pa na kartico SD. Za najostrejšo sliko skrbi CCD ločljivosti 2,12 milijona pik, ponoči in ob pomanjkljivi svetlobi pa bo zagotovo nepogrešljiva vgrajena bliskavica. Predogled zagotavlja 2,5-palčni LCD zaslon, ki lahko prikaže do 200 tisoč barv z desetkratno optično povečavo.


Prijavi napako v članku