Računalništvo, telefonija
06.10.2009 14:15
Posodobljeno 12 let nazaj.

Deli z drugimi:

Share

Panasonic predstavlja: digitalni fotoaparti Lumix ter plazma TV NeoPDP

Panasonic predstavlja: digitalni fotoaparti Lumix ter plazma TV NeoPDP
Panasonic predstavlja: digitalni fotoaparti Lumix ter plazma TV NeoPDP

Panasonic je danes v hotelu Mons predstavil izbor novosti izdelkov Panasonic. Med predstavljenimi izdelki je izstopala linija digitalnih fotoaparatov Lumix, Panasonic kamkorderjev, LCD in plazma televizorjev, rešitev hišnega kina ter nekatere druge izdelke bele tehnike.

Me naprednimi tehnologijami novih Lumix digitalnih fotoaparatov je izpostavitve vredna tehnologija prepoznavanja obrazov (poleg zaznavanja obrazov), O.I.S. mehaničen stabilizator slike, AF sledenje, inteligentna izbira prizora, ter inteligentna zaslonka. Posebnost Lumix linije je v dejstvu, da se vse omenjene funkcije implementirajo samodejno, preko naprednega iA načina – Intelligent Auto (velja za modele FZ38, TZ7, FT1, GH1, GF1). Podobne tehnologije so seveda na voljo tudi v liniji kamkoderjev. Med modeli Lumix linije pa izstopa predvsem model GH1, ki poleg vsega naštetega ponuja še možnost snemanja videoposnetkov v AVCHD načinu, torej 1920 x 1080 slikovnih točk globoke posnetku!

Med novosti iz sveta plazma TV sprejemnikov je omembe vredna nova NeoPDP serija Panasonic plazma televizorjev. Televizijski sprejemniki VIERA NeoPDP namreč odlikujejo napredne tehnologije, ki omogočajo hitrost osveževanja tudi do 600 Hz, so pripomogli k pridobitvi certifikata THX NeoPDP (torej predvajanje kvaliteti, kot so si jo zamislili producentje filma) in odzivni čas 0,001 ms. Nova tehnologija Eco Link med drugimi tudi pripomore h kar 50 odstotnem zmanjšanju porabe energije, kar je pri plazma zaslonih še kako pomembno, v celoti pa je linija brez vsebnosti svinca. Mogoče še zanimivost – preko omenjene linije TV-jev, bomo nekoliko okrnjeno lahko brskali tudi po portalih YouTube in Picassa, slike pa enostavno pregledovali kar neposredno iz SD kartic.


Prijavi napako v članku