Računalništvo, telefonija
10.10.2009 12:43
Posodobljeno 12 let nazaj.

Deli z drugimi:

Share

Panasonic je razvil 50-inčni Full HD 3D plazma TV

CEATEC JAPAN 2009
CEATEC JAPAN 2009

Panasonic

, vodilni ponudnik tehnologije HDTV, je razvil 50-inčni Full HD plazma TV, ki podpira 3D tehnologijo, ter očala s tehnologijo aktivnih zaslonk, ki omogočajo vrhunsko gledanje 3D podob in vas popeljejo v samo dogajanje na vašem TV sprejemniku. Full HD 3D televizorji bodo najverjetneje na voljo leta 2010, prototipa plazma TV-ja in očal pa sta v teh dneh že predstavljena na sejmu CEATEC JAPAN 2009, ki se odvija med 6. in 10. oktobrom v mestu Chiba na Japonskem.

Nova plazma TV in očala sta rezultat razvoja podjetja Panasonic, ki je leta 2008 že razvil prvi Full HD 3D plazma domači kino sistem na svetu (Full HD 3D Plasma Home Theater), ki je meril neverjetnih 103-inčov, vgrajen pa je imel tudi Blu-ray predvajalnik. Prototip novega plazma televizorja ima 50-inčen zaslon, kar bo najverjetneje tudi najbolj popularna velikost za domače kino sisteme.

Novi 50-inčni plazma TV uporablja nov 3D gonilnik, ki omogoča hitro osvetljevanje slikovnih točk, hkrati pa ohranja svetilnost zaslona. Zaslon vsebuje tudi tehnologijo za zmanjševanje presluha, s katerim občutno zmanjša dvojno sliko (t.i. ghosting), do katere pride kadar se slike za levo in desno oko prikazujejo izmenično. Novi plazma TV zato omogoča še boljšo predstavo v čistih, visokokvalitetnih in visokoresolucijskih 3D podobah, ki dajejo gledalcu občutek, da se nahaja v samem središču dogajanja. To omogočajo novo razviti fosforji s kratkim razpadnim časom luminiscence. Nova tehnologija pripomore k doseganju kakovostne slike z visokim kontrastom in natančno reprodukcijo barv, izboljša pa lahko prav tako kvaliteto 2D podob, kar razširi možnost uporabe nove tehnologije in njenega nadaljnjega razvoja.

Novi Full HD 3D plazma TV-ji bodo najprej na voljo na Japonskem, v Evropi in ZDA.


Prijavi napako v članku