Varnost
20.05.2021 08:09
Posodobljeno 3 tedni nazaj.

Deli z drugimi:

Share

Pametni vhod za (še) več udobja

Predstavljajte si, da vam na jutranji tek ni več treba vzeti ključev, da lahko obrtnike spustite v hišo, tudi če ste v službi, in da vas hiša prijazno pozdravi, ko pridete domov! To udobje dobimo, če čitalnik dLine povežemo s sistemom pametnega doma.

ekey, pionir na področju biometričnega dostopa je z najnovejšim izdelkom nadgradil običajne funkcionalnosti tovrstnih naprav. Z dLine je namreč mogoče vrata spremeniti v pametni vhod, kar uporabniku omogoča povsem novo izkušnjo pametnega doma. Povezljivost s smart-home poteka z aplikacijo bionyx App v slovenskem jeziku.

Varno in udobno odpiranje

Marsikdo, ki vrata odklepa s čitalnikom prstnih odtisov, si ne zna več predstavljati, da bi se odrekel temu udobju. Odpiranje vrat s čitalnikom prstnih odtisov ekey je kar 1.000-krat varnejše od odpiranja s štirimestno kodo! Ključi, kartice in kode se lahko izgubijo, založijo ali pozabijo, prst pa je vedno z nami. Tudi če sami nimamo težav s pozabljenimi ali izgubljenimi ključi, lahko pomislimo na našega raztresenega najstnika ali morda pozabljivo babico. Tako razumemo, zakaj je čitalnik prstnih odtisov koristen in udoben.

Odpiranje vrat od koderkoli

Gotovo ste morali kdaj vzeti dopust le zato, da ste pričakali obrtnike in jim odklenili. dLine omogoča, da vrata odpremo na daljavo. Lahko iz službe, s počitnic ali iz avta. Mizar bo lahko vstopil, med nenadno nevihto bo sosed zaprl okno, da ne bo poplave, tašči bomo pa kar z morja odprli vrata, da bo zalila rože. 

Časovna okna in potisna obvestila

Dovoljenja za vstop lahko omejimo na dneve in časovna obdobja. Določimo, kdo lahko vstopi v naš dom in kdaj. Ob torkih in četrtkih od 14.00 do 15.15 vašega šolarja obiskuje učitelj klavirja, v petek od 9.00 do 9.30 lahko vstopi čistilec in podobno. Ob vsakem vstopu prejmemo potisno sporočilo in smo s tem obveščeni o vseh vstopih, obenem pa bolj mirni, saj vemo, da so naši ljubljeni prišli varno iz šole ali službe.

Za danes, jutri in pojutrišnjem

Pomembna prednost sistema dLine je, da ga je mogoče nadgrajevati. Ni se nam treba že v začetku odločiti, kakšne funkcije naj ima dostopni sistem. Kadarkoli lahko dodamo dodatna vrata, nove uporabnike, naprave ali funkcije. Z različnimi prsti zaženemo različne funkcije, posodobitve vgrajene programske opreme pa potekajo samodejno.

Za vratno krilo ali potezalo

dLine je zasnovan za montažo v vratno krilo, potezalo ali steno. Minimalističen in nevtralen dizajn je združljiv s katerim koli arhitekturnim slogom. Novost je tudi tipalo, ki omogoča, da prsta ni treba vleči po čitalniku, pač pa prstno blazinico na tipalo samo položimo. Za otroke so pri ekey ustvarili poseben program prepoznavanje razvijajočih se otroških prstov. Zanje je prihod domov prava atrakcija, saj če tako želite, pametni dom glasovno pozdravi vsakega člana družine po imenu.   

Tudi »diagnoza« na daljavo

ekeyev algoritem skrbnikom sistema omogoča diagnosticiranje težav na daljavo. V nekaterih primerih je na daljavo mogoče odpraviti težavo. Tega se ne veselijo le uporabniki, pač pa tudi izdelovalci vrat in upravljavci sistemov za kontrolo dostopa. Izdelek je certificiran za zunanjo uporabo in je odporen na vremenske vplive. 

Kako do svojega čitalnika?

O dLine lahko povprašate strokovnjake podjetja ekey biometrični sistemi na Vodovodni 99 v Ljubljani, ki vam bodo svetovali pri izbiri. Dosegljivi so na 01/530 94 95, info@ekey.si ali www.ekey.net/sl dline. O dLine povprašajte vašega proizvajalca vhodnih vrat. (P.R.)

Nadzorni center za dostopanje v vaš dom predstavlja aplikacija ekey bionyx v slovenskem jeziku, s katero lahko na daljavo zaklepate in odklepate vrata ter določate časovna okna, znotraj katerih je mogoč dostop posamezne osebe (ura in dan v tednu). Aplikacija vas s potisnimi obvestili obvesti, da so vaši ljubljeni srečno prispeli domov in beleži vse dostope v zadnjih 12-ih mesecih. V aplikaciji ekey bionyx imate vedno pregled nad vsemi povezanimi napravami, dostopnimi točkami, funkcijami in uporabniki, povezava z glasovnim pomočnikom pa omogoča dodatno udobje že na vhodu.

Vas zanima več iz te teme?
ekey

Prijavi napako v članku

Partnerji Računalniških novic Prikaži vse

Zlati partner

ELKOTEX d.o.o.

Magistrova ulica 1, 1000 Ljubljana, Tel: 01 583 79 10
Elkotex, d. o. o., je grosistično podjetje za nadaljnjo prodajo podjetjem, fizičnim in spletnim trgovinam ter trgovskim verigam. So distributer IT opreme in uporabne elektronike, ... Več
Zlati partner

XENON FORTE d.o.o.

Letališka cesta 29, 1000 Ljubljana, Tel: 01 548 48 00
Xenon forte d.o.o. je podjetje s 30-letno tradicijo. V celotnem času svojega obstoja se zavzema za odličnost in verodostojnost. Skupaj s podjetji Xenon forte Zagreb d.o.o., Xenon ... Več

RESULT d.o.o.

Celovška cesta 182, 1000 Ljubljana, Tel: 01 542 17 80
RESULT d. o. o. je podjetje, usmerjeno v razvoj poslovnih informacijskih rešitev. Sodelujejo tudi z večjimi svetovnimi podjetji, kot sta na primer IBM in Microsoft. Pri delu upoštevajo ... Več

Pilon AEC

Tehnološki park 21, 1000 Ljubljana, Tel: 0590 3 0590
Informacijsko modeliranje gradenj (BIM) je veliko več kot le tehnologija – to je zapleten postopek načrtovanja in gradnje, ki arhitektom pomaga pri ustvarjanju inovativnih stavb ... Več