Življenjski slog
13.09.2021 08:15

Deli z drugimi:

Share

Pametni dom se začne pri pametni ključavnici

V pametni dom vstopimo skozi vhodna vrata. Zakaj bi po žepih in torbah iskali ključe, če se lahko pametni dom začne pri pametni ključavnici, ki se ob našem prihodu odklene kar sama.

V povprečni družini ima vsak družinski član svoj ključ od vhodnih vrat. Če ga slučajno zjutraj pozabi doma, ostane pred vrati. V takšnih primerih bi bilo odlično imeti pametno rešitev, s katero bi lahko nekako odklenili vrata. Poleg tega bi bilo odlično, če ključev sploh ne bi potrebovali in bi jih imeli na mobilnem telefonu, ki ga tako ali tako s seboj nosimo vedno in povsod.

Takšne rešitve so danes realnost. In ne samo to, vrata se lahko tudi sama odklenejo, ko vas zaznajo v bližini. Vzemimo primer, da ste se ravno vrnili z nakupov, imate polne roke vreč, ključavnica pa zagotovo postane vaša najboljša prijateljica, ko ob pomoči vašega pametnega telefona zazna prihod in vrata odklene samodejno.

Z DanaLock V3 vrata lahko odpiramo na različne načine:

• Z notranje strani z roko obrnemo ročaj, nato nadzor prevzame motor, ki vrata do konca odklene oziroma zaklene.
• Vrata zapiramo oziroma odpiramo preko aplikacije na telefonu (bluetooth). Možno je avtomatsko odklepanje, ko se telefon nahaja v dosegu 5 metrov od vrat ter avtomatsko zaklepanje, ko se telefon oddalji s tega dosega. Kombinacija z GPS signalom poskrbi, da se ključavnica ne aktivira, če samo hodimo po hiši mimo vrat.
• Z zunanje strani vrata še vedno lahko odklenemo s ključem, tako kot pred montažo pametne ključavnice.
• Vrata lahko odklepamo in zaklepamo tudi s kodo – preko brezžične tipkovnice DanaPad.
• Na voljo je tudi dodatna oprema za odpiranje na daljavo.

Popoln nadzor nad ključi

Če ste lastnica ali lastnik pametne ključavnice DanaLock V3, lahko torej na klasične ključe kar pozabite. Ustvarite lahko neomejeno število digitalnih ključev za družinske člane in prijatelje, ki jih bodo imeli shranjene v mobilnih telefonih. Ključavnica je kompatibilna s pametnimi rešitvami ZigBee, Z Wave in Apple HomeKit.

Pametna ključavnica DanaLock V3 je motoriziran elektronski sistem odklepanja vrat, ki ga na notranji strani vrat namestimo na obstoječ cilindrični vložek, upravljamo pa ga preko aplikacije na pametnem telefonu. V notranjosti pametne ključavnice DanaLock V3 je motor, ki obrača cilinder ter s tem vrata odklepa ali zaklepa.

Idealna rešitev za vrsto različnih primerov

Zgodi se tudi, da prijatelji pridejo na obisk, vas pa zaradi gneče na cesti še ni doma. S pametno ključavnico DanaLock V3 bo teh težav konec. Preko aplikacije jim boste namreč lahko poslali “ključ” za vstop. Pri tem določimo tudi dostop za določeno časovno obdobje. To pride zelo prav v primeru, ko stanovanje oddajamo najemnikom ali turistom. S pomočjo aplikacije lahko seveda dostop tudi kadarkoli prekinemo.

Enostavna montaža

Prednost pametne ključavnice je predvsem v tem, da za rešitev ni treba menjati vrat ali opravljati večjih posegov na obstoječih. DanaLock V3 ustreza skoraj vsem standardnim tipom ključavnic, namestitev pa je skrajno preprosta. Dodatnih velikih lukenj na vhodnih vratih se torej ni treba bati. Pa še ena prednost, ki potrjuje enostavnost montaže – do vhodnih vrat ni potrebno napeljati električnih kablov, saj pametna ključavnica deluje s pomočjo baterije, ki zdrži do 9.000 aktivacij, kar tudi ob vsakodnevni uporabi lahko pomeni več kot 12 mesecev. Da pa ne bi bilo neprijetnih presenečenj, lahko stanje baterije stalno nadzorujete preko aplikacije na pametnem mobilnem telefonu.

Še nekaj zelo pomembnega. Če bi se slučajno zgodilo, da bi DanaLocku V3 zmanjkalo baterije ali bi se zgodila kakšna druga neprijetnost, ta moderna pametna ključavnica ne izključuje možnosti odklepanj vhodnih vrat z zunanje strani s klasičnim ključem. Še vedno jih torej lahko odklepamo “po starem”. Ker je pomemben tudi izgled ključavnice, se lahko DanaLock V3 pohvali z elegantnim skandinavskim dizajnom. Je minimalistično oblikovana, na voljo je v srebrni barvi in se lepo poda k skoraj vsakim vratom.

Več informacij najdete na spletni strani www.vovko.si/izdelek/danalock-v3/

Vas zanima več iz te teme?
pametne ključavnice

Članek je pripravljen v sodelovanju s partnerjem VOVKO d.o.o.
Za več informacij so vam na voljo pri VOVKO d.o.o.
Ob kontaktu povejte, da ste objavo zasledili v Računalniških novicah.

Želite biti obveščeni o novostih, ki jih pripravljamo s partnerjem VOVKO d.o.o.? Vpišite svoj e-mail in se prijavite na BREZPLAČNE e-novice, od katerih se lahko kadarkoli odjavite.Prijavi napako v članku

Partnerji Računalniških novic Prikaži vse

APPOTEKA d.o.o.

Kamniška ulica 41, 1000 Ljubljana, Tel: 030 220 500
Zlati partner

VERACOMP d.o.o.

Dunajska cesta 159, 1000 Ljubljana, Tel: 01 292 76 50
Za nemoteno poslovanje potrebujete trdo in varno omrežno infrastrukturo. Podjetja brez vzpostavljene trdne infrastrukture pogosteje trpijo zaradi slabe uporabniške izkušnje za zaposlene ... Več
Zlati partner

XLAB d.o.o.

Pot za brdom 100, 1000 Ljubljana, Tel: 01 244 77 50
XLAB: profesionalen tehnološki inovator XLAB je globalno IT podjetje, osredotočeno na področje oddaljenega namizja (ISL Online), upravljanja in avtomatizacije hibridne infrastrukture ... Več

GRID d.o.o.

Cesta v Šmartno 49a, 1000 Ljubljana, Tel: 040 299 901