Računalništvo, telefonija
16.05.2017 14:45

Deli z drugimi:

Share

Pametnega mobilnega telefona s tako majhnim zaslonom zagotovo še niste videli!

Pametni mobilni telefon Unihertz Jelly nam bo zlahka zlezel v žep!
Pametni mobilni telefon Unihertz Jelly nam bo zlahka zlezel v žep!

Če uporabljate sodobne pametne mobilne telefone z veliki zasloni dobro veste, da avtonomija delovanja postaja vse večja težava, saj zaradi neprestane uporabe le redkokdaj preseže en dan. Ker pa uporabnikom pogosto primanjkuje časa za polnjenje mobilne naprave, so se pri start-up podjetju Unihertz odločili za nekoliko nenavaden prijem. Ti so namreč zasnovali pametni mobilni telefon z oznako Jelly, ki za prikazovanje slik uporablja zaslon z zgolj 6,2 centimetrsko oziroma 2,45 palčno diagonalo in ločljivostjo le 240 x 432 slikovnih točk, poganja pa čistokrvni mobilni operacijski sistem Android 7.0 Nougat.

Sredstva za pripravo pametnega mobilnega telefona Jelly z miniaturnim zaslonom bo podjetje Unihertz zbiralo na spletnem portalu KickStarter, pri čemer bosta uporabnikom na voljo dva modela. Osnovni oziroma vstopni model bo opremljen z gigabajtom sistemskega pomnilnika in osmimi gigabajti prostora za shranjevanje podatkov, model Pro pa bo imel na voljo dva gigabajta sistemskega pomnilnika in 16 gigabajtov prostora za podatke. V obeh modelih pa bo za preračunavanje podatkov poskrbljeno s procesorjem s sredicami Cortex-A53 frekvence 1,1 gigahercev, za dovolj dolgo avtonomijo delovanja pa naj bi poskrbela baterija zmogljivosti 950 milimaper ur, čeprav so sodobni pametni mobilni telefoni že opremljeni z baterijami zmogljivosti večjimi od 3.000 ali celo 5.000 miliamper ur.

Čeprav gre pri telefonu Unihertz Jelly za kompakten model, bo ta vseeno ponujal povezljivost v mobilni internet preko mobilne povezave 4G/LTE. Poleg tega bodo tu na voljo še brezžični povezavi Wi-Fi in Bluetooth, digitalni fotoaparat in spletna kamera ter podpora za pomnilniške kartice microSD.


Prijavi napako v članku