Prenosni računalniki
14.04.2012 18:50
Posodobljeno 9 let nazaj.

Deli z drugimi:

Share

Pametna ročna ura Sony za naprave Android

Funkcionalnosti ročne ure Sony SmartWatch si lahko povsem prilagodimo našim željam in potrebam.
Funkcionalnosti ročne ure Sony SmartWatch si lahko povsem prilagodimo našim željam in potrebam.

Običajne ročne ure so na smrt dolgočasne. Pri njih lahko namreč uporabljamo le tiste funkcionalnosti, ki so že vgrajene oziroma prednameščene. To na srečo ne drži za najnovejšo ročno uro podjetja Sony. Ta se namreč lahko pobaha s prednameščenim lastnim mobilnim operacijskim sistemom. Novinca je mogoče brez težav povezati celo s pametnimi mobilnimi napravami Android.

Pametna ročna ura Sony SmartWatch je kot nalašč za upravljanje z mobilnimi napravami Android. Z njimi jo povežemo preko povezave Bluetooth. Na ta način lahko na miniaturnem zaslonu z 1,3-palčno oziroma 3,3-centimetrsko diagonalo prebiramo kratka sporočila SMS in elektronsko pošto, upravljamo z večpredstavnostnimi vsebinami, odgovarjamo na klice in podobno. Na pametno ročno uro Sony SmartWatch lahko za nameček namestimo celo aplikacije kot so Facebook, Twitter in glasbeni predvajalniki. Sony je za novinca pripravil že več kot 60 različnih aplikacij.

Ročna ura Sony SmartWatch nas ne bo ovirala pri vsakdanjem delu, saj meri le 36 x 26 x 8 milimetrov in tehta zgolj slabih 16 gramov. Vgrajena baterija prav tako ni od muh. Ob zmerni uporabi namreč zagotavlja do enotedensko avtonomijo delovanja. Pri običajni oziroma intenzivni uporabi se ta zmanjša na štiri dni oziroma en dan. Baterijo polnimo preko vmesnika USB.

Ročna ura Sony SmartWatch je že naprodaj na Otoku. Zanjo je angleškim trgovcem potrebno odšteti preračunanih 135 evrov. Upajmo, da bo uporabna naprava kmalu zašla tudi na slovenski trg.

Vas zanima več iz te teme?
Sony prenosni računalniki

Prijavi napako v članku