Prenosni računalniki
19.02.2010 15:48

Deli z drugimi:

Share

OpenPeak OpenTablet – dostojni konkurent tabličnemu računalniku Apple iPad?

Tablični računalnik OpenPeak OpenTablet navdušuje!
Tablični računalnik OpenPeak OpenTablet navdušuje!

Podjetje Apple nas je konec januarja prijetno presenetilo s predstavitvijo svojega prvega tabličnega računalnika, namenjenega zahtevnejšim uporabnikom. Šlo je za tablični računalnik s prodajnim imenom iPad, ki je nekakšen križanec med običajnim prenosnim računalnikom in večpredstavnostnim mobilnim telefonom iPhone ter je namenjen tako domači kot tudi poslovni uporabi. Številni uporabniki pa so Applovemu tabličnemu računalniku očitali predvsem to, da nima večopravilnosti, nima podpore za aplikacije Flash, nima vgrajene kamere ter ne nudi podpore za priklop televizorja ali projektorja.

Prav zaradi tega bodo nasprotniki prvega Applovega računalnika po vsej verjetnosti raje posegli po novem tabličnem računalniku podjetja OpenPeak, ki za poganjanje programske opreme uporablja Intelovo platformo Moorestown. Ta se lahko pobaha z zmogljivim Intelovim procesorjem Atom, mobilno telefonijo tretje generacije, mobilno televizijo ter brezžičnimi povezavami Wi-Fi in Bluetooth.

Tablični računalnik OpenPeak OpenTablet je opremljen s 17,8-centimetrskim zaslonom, občutljivim na dotik in v polni meri podpira aplikacije Flash. Novinec ima za prikop na zunanje naprave na voljo priključek HDMI. Oblikovno všečni tablični računalnik meri le 22,9 x 12,7 centimetrov, tehta slabih 520 gramov in v debelino meri vsega skupaj le 15 milimetrov.

Tablični računalnik OpenPeak OpenTablet naj bi na trg prispel še pred jesenjo. Čeprav maloprodajna cena novinca ni bila razkrita, naj bi bila ta precej nižja od Applovega iPada.


Prijavi napako v članku