Strojna oprema
04.05.2006 08:17
Posodobljeno 15 let nazaj.

Deli z drugimi:

Share

Olympusov predogled žive slike žanje uspehe

Olympusova zadnja novost na področju digitalne slike, model E-330 z možnostjo prikaza predogleda žive slike, je osvojila evropsko priznanje TIPA za najboljšo inovacijo na področju slike v letu 2006. Funkcija “Live Preview”, s katero je opremljena kamera Olympus E-330, je postavila nove standarde na področju digitalne zrcalno-refleksne fotografije. To je prva kamera, ki združuje priročnost digitalnih kompaktnih kamer s standardom visoke kakovosti, značilnim za digitalne zrcalno-refleksne kamere. Fotografu ni več potrebno gledati le skozi okular; velika prednost nagibnega LCD zaslona, na katerem je stalno prikazana živa slika, je med drugim v tem, da ima fotograf med fotografiranjem pred očmi tudi dogajanje okoli sebe. Tudi prilagodljivost je bistveno povečana – olajšano je fotografiranje iz zanimivih perspektiv, ki so običajno zahtevala nemogoče položaje telesa … S kamero, zaščiteno s posebnim podvodnim ohišjem, je možno tudi snemanje pod vodno gladino. E-330 pa seveda navduši tudi s kakovostjo slike, saj ima vgrajeno tipalo za sliko nove generacije, ki zagotavlja osupljivo ostrino.

Novo tipalo za sliko Live MOS s 7,5 megapiksli je žirijo navdušilo s svojo ostro in odlično sliko; po mnenju žirije TIPA pa je razvrstitev modela E-330 v razred digitalnih zrcalno-refleksnih kamer za amaterje pravzaprav vprašljiva! Nazadnje je žirija izjemno pohvalila tudi kompatibilnost kamere E-330 z “rastočo paleto štiritretjinskih objektivov, katerih izjemno kakovostna optika je zasnovana namensko za digitalna tipala.

Združenje TIPA (Technical Image Press Association) vsako leto podeli priznanja proizvodom in tehnologijam, ki se še posebej odlikujejo na različnih področjih fotografije. Med člani združenja je trenutno 31 publikacij iz 12 držav.


Prijavi napako v članku