Računalništvo, telefonija
15.01.2019 07:43
Posodobljeno 2 leta nazaj.

Deli z drugimi:

Share

Odlična novica za uporabnike telefonov Samsung Galaxy A7

Android 9.0 Pie se odlično prilega pametnemu mobilnemu telefonu Samsung Galaxy A7.
Android 9.0 Pie se odlično prilega pametnemu mobilnemu telefonu Samsung Galaxy A7.

Programerji podjetja Samsung so nedavno pošteno zavihali rokave, saj so za priljubljena pametna telefona Galaxy S9 in Galaxy S9+ še pred koncem leta 2018 pripravili posodobitev na novi Android 9 Pie, kar je nedvomno razveselilo številne uporabnike. Takoj za tem so pri južnokorejskem gigantu najavili, da bodo te posodobitve še pred pričetkom pomladi deležni še uporabniki pametnih mobilnih telefonov Samsung Galaxy Note 9, Galaxy Note 8 in Galaxy S8+ ter tabličnega računalnika Galaxy Tab A 2016. Kot vse kaže bodo enake posodobitve kmalu deležni tudi uporabniki že nekoliko zastarelega pametnega mobilnega telefona Samsung Galaxy A7. To so potrdili tudi zanesenjaki spletnega portala Geekbench, ki so Android 9.0 Pie preizkusili na omenjenem telefonu podjetja Samsung, rezultati pa so bili nadvse spodbudni.

Pametni mobilni telefon Samsung Galaxy A7 (2017) je bil namreč z nameščenim operacijskim sistemom Android 9.0 Pie zmogljivejši v primerjavi z različico, ki je poganjala zastareli Android 8.0 Oreo. V enojedrnem načinu delovanja je naprava namreč dosegla 801 točk v primerjavi z 776 točkami, v večjedrnem načinu delovanja pa 4.292 točk v primerjavi s 3.920 točkami. Pri tem velja omenit, da je Samsung Galaxy A7 (2017) sicer opremljen s procesorjem Exynos 7880 in ima na voljo tri gigabajte sistemskega pomnilnika, kar pomeni, da je še vedno kos sodobnim izzivom.

Posodobitev na mobilni operacijski sistem Android 9.0 Pie bo uporabnikom pametnega mobilnega telefona Samsung Galaxy A7 (2017) pričakovano na voljo za prenos preko sistema nadgradnje OTA (over-the-air). O razpoložljivosti nadgradnje pa nas bo Samsungova mobilna naprava obvestila sama oziroma bomo to lahko preverili tudi ročno, in sicer v nastavitvah mobilnega telefona ali tabličnega računalnika.


Prijavi napako v članku