Računalništvo, telefonija
Telefonija
29.12.2023 07:09

Deli z drugimi:

Share

Izognite se dragim klicem v tujini

Ste pogosto na poslovnih potovanjih in slabo seznanjeni s stroški klicev in sms-ov pri tujih operaterjih? Trg mobilne telefonije svetovno gledano ni reguliran, zato se hitro zgodi nelagodna situacija, kjer za storitve plačate 3-krat, 5-krat tudi 10-krat več, kot ste prvotno pričakovali.
Foto: Softnet
Foto: Softnet

Ste v skrbeh glede mobilnega računa, saj nikoli ne veste, kakšne so cene za klice in sms-e, medtem ko gostujete v tujini? Zavarujte se pred astronomskimi zneski mobilnega računa z uporabo storitve VoWiFi. Kakšne so prednosti VoWifi in praktični primeri uporabe v poslovnem okolju, nam je predstavil mobilni operater, ki deluje izključno na poslovnem B2B segmentu – SoftNET mobil.

Marsikomu izmed nas se je že zgodilo, da smo odšli v tujino in ob vrnitvi nazaj nas je pričakal visok račun za mobilne storitve, s katerimi cen nismo bili seznanjeni. Pogosto se dogaja, da se ob prihodu v tujino mobilni operater samodejno spremeni, čeprav le ta nima sklenjene pogodbe z domačim mobilnim operaterjem. Ker regulacije na tem področju ni, prihaja do velikih razhajanj v ceni.

V kolikor pogosto poslovno potujete, je na voljo elegantna rešitev, ki poslovnim uporabnikom prinaša zaščito pred takšnimi situacijami. VoWiFi (Voice over WiFi) je storitev, ki omogoča klicanje in pošiljanje SMS sporočil preko brezžičnega omrežja WiFi. Glavna prednost te tehnologije je, da uporabniki lahko izvajajo klice preko WiFi povezave, ne da bi bili omejeni na državo, v kateri se nahajajo, in tudi na območjih s slabim mobilnim signalom.

Primer uporabe VoWiFi v tujini

Z uporabo VoWiFi storitve lahko potujete po svetu in kličete slovenske telefonske številke po enaki ceni, kot če bi jih opravljali v Sloveniji. Ste na primer na konferenci v tujini v hotelu, ki vam nudi WiFi. Po opravljenih nastavitvah pokličete poslovno stranko po ceni svojega slovenskega operaterja. Stranki se na ekranu izpiše običajna slovenska številka brez mednarodne predpone (prefix), torej kot da kličete iz Slovenije. Razumem, zaželeli ste si krajši sprehod in ste zunaj območja WiFi-ja. Tudi v takem primeru se najde rešitev. Z nakupom lokalne SIM kartice si na telefonu lahko ustvarite »hot spot«. Takrat lahko uporabljate lokalne mobilne podatke, ki so običajno poceni. Na primer v ZDA 2 GB podatkov stane 9,12 € (10 USD), v Dubaju 2 GB podatkov stane 24,84 € (100 AED), v  Švici 2 GB  podatkov stane 10,48 € (9,90 CHF).

VoWiFi se izkaže za izjemno koristnega tudi na območjih, kjer je slaba pokritost mobilnega signala. Na primer, če imate pisarno ali dom v območju s slabim mobilnim signalom, vam VoWiFi omogoča klice brez prekinitev ali šumov v komunikaciji. Pozabite na težave s slabim signalom!

VoWiFi je vsekakor inovativna rešitev za poslovno komunikacijo. S SoftNET Mobil kot ponudnikom mobilnih storitev se odpirajo vrata za učinkovitejše in cenovno dostopnejše klice ter povezljivost, kar lahko znatno prispeva k izboljšanju poslovanja in komunikacije v poslovnem svetu. Pa naj še kdo reče, da cel svet ni postal ena velika globalna vas!

Mobilni operater specializiran za poslovni svet

Ne glede na to, ali ste lastnik majhnega podjetja, ki išče preprosto, stroškovno učinkovito rešitev, ali veliko podjetje s kompleksnimi zahtevami glede povezljivosti, imajo strokovno znanje in vire, da vas podprejo in vam ustrezno svetujejo.

Poleg mobilnih paketov, nudijo varna omrežja in napredna orodja za analitiko ter poročanje. Ekipa strokovnjakov SoftNET mobil je vedno na voljo za pomoč strankam in nenehno vlagajo v izboljšanje storitev. Predvsem se od ostalih ponudnikov razlikujejo zaradi svoje osredotočenost na stranke, kakovost storitev ter celovitost ponudbe, saj poleg mobilnih storitev za poslovne uporabnike nudijo tudi celostne telekomunikacijske storitve. Njihova specializacija je poslovni sektor, kar jim omogoča, da posameznik prejme kar najbolj učinkovito rešitev in optimizira stroške.

Več informacij najdete na spletni strani www.softnet.si (P.R.)


Prijavi napako v članku
Vas zanima več iz te teme?
mobilna telefonija

Članek je pripravljen v sodelovanju s partnerjem SoftNET d.o.o.
Za več informacij so vam na voljo pri SoftNET d.o.o.
Ob kontaktu povejte, da ste objavo zasledili v Računalniških novicah.

Želite biti obveščeni o novostih, ki jih pripravljamo s partnerjem SoftNET d.o.o.? Vpišite svoj e-mail in se prijavite na BREZPLAČNE e-novice, od katerih se lahko kadarkoli odjavite.
Kaj berejo drugi?

Partnerji Računalniških novic Prikaži vse

Zlati partner

INSIS d.o.o.

Erjavčeva ulica 18, 5000 Nova Gorica, Tel: 041 938 792
Podjetje Insis, d. o. o., se s spletno prodajo ukvarja že od leta 2009. Ekipa spletne trgovine PoceniPC.com vestno skrbi za svoje kupce. Najbolj so veseli vašega zadovoljstva, zato ... Več

STUDIO GRAFFIT d.o.o.

Podutiška cesta 92, 1000 Ljubljana, Tel: 01 510 35 70
Studio Graffit Uspešno promocijo podjetja lahko izvedemo na več načinov, preko medijev, spletne strani ali s širjenjem blagovne znamke. Obstaja tudi lažji in bolj praktični ... Več

MAT3, MATEJ BOŽIČ s.p.

Vipavska cesta 2c, 5270 Ajdovščina, Tel: 031 200 701
MAT3 Podjetje MAT3 Matej Božič s.p. je bilo ustanovljeno v letu 2013. Njihov cilj? Postati uspešno podjetje na področju servisa računalnikov, fotografiranja in izdelave spletnih ... Več

Apogej Tech, d. o. o.

Špindlerjeva 22 , 2250 Ptuj, Tel: 041 739 655
Težko je doumeti razsežnost informacijske tehnologije in njenega vpliva na poslovno in zasebno sfero. Uporablja se praktično povsod, od običajne elektronike (tablice, računalniki, ... Več