Računalništvo, telefonija
07.05.2016 09:20
Posodobljeno 5 let nazaj.

Deli z drugimi:

Share

Najboljša grafična kartica na planetu

Moč grafične kartice Nvidia GTX 1080 bomo le stežka izkoristili v celoti!
Moč grafične kartice Nvidia GTX 1080 bomo le stežka izkoristili v celoti!

Podjetje Nvidia je s pripravo grafične kartice GeForce GTX 1080 zadela v polno, saj ponuja izjemno grafično zmogljivost ob precej manjši porabi električne energije. Novost je v praksi kar trikrat zmogljivejša od grafične kartice Titan X, a hkrati pri tem porabi kar trikrat manj električne moči. Meritve zmogljivosti so pokazale, da je nova grafična kartica Nvidia GeForce GTX 1080 celo zmogljivejša od dveh kartic GTX 980 v načinu SLI.

Grafična kartica Nvidia GeForce GTX 1080 je dejansko sanjska grafična kartica za ljubitelje računalnšikih iger, saj lahko brez težav poganja igre, kot sta na primer »The Division« in »Rise of the Tomb Raider«, z največjimi možnimi grafičnimi učinki, z najvišjo ločljivostjo in s povprečno frekvenco 60 sličic na sekundo. To niti ne preseneča, saj grafični procesor preračunava podatke s frekvenco 2,1 gigahercev, grafični pomnilnik pa premetava podatke pri frekvenci 5,5 gigahercev.

Nadvse zanimiva grafična kartica Nvidia GeForce GTX 1080 z osmimi gigabajti grafičnega pomnilnika bo v Združenih državah Amerike naprodaj že konec maja, njena maloprodajna cena pa ne bo pretirano visoka. Ameriški trgovci jo bodo spravili na trg že za preračunanih 525 evrov. Za nekoliko manj zahtevne igričarje pa bo na voljo grafična kartica Nvidia GeForce GTX 1070, zanjo pa bo treba odšteti preračunanih 330 evrov.


Prijavi napako v članku