Računalništvo, telefonija
04.09.2012 19:14

Deli z drugimi:

Share

Novi Sony VAIO S že pri nas

Sony postavlja nova merila na področju prenosnega računalništva in kaže zobe tako APPLU kot tudi LENOVOTU. Novi prenosniki Serije S se pohvalijo z izjemnim ohišjem, IPS zasloni in vmesnikom USB 3.0. Tudi SSD diski in 16 GB sistemskega pomnilnika več niso redkost.
Črni lepotec VAIO.
Črni lepotec VAIO.

Sony je že pred časom napovedal, da bo vse priljubljene VAIO modele iz serije S s 13,3 in 15,5 palčnimi zasloni opremil z najnovejšimi Intelovimi procesorji 3. generacije “Ivy Bridge” z še manjšo porabo in daljšim delovenjem baterije. Ohišje novih Sonyjevih lepotcev je še vedno izjemno tanko, grajeno iz magnezija, aluminija in ogljikovih vlaken. Temu se reče raba letalske tehnologije v poslovnem segmentu množičnega računalništva. Nekoliko se je spremenila tudi oblika, največja sprememba pa bo opazna na tako imenovanem »tochpadu« ali drsni plošči, na kateri se po novem nahajata povsem nevidna levi in desni gumb, medtem ko sta bila pri starejših modelih povsem normalna.

Vgrajena je tudi optična naprava, DVD ali Blu-ray predvajalnik, prav tako pa se lahko novi modeli pohvalijo z osvetlitvijo tipkovnice, ki pride prav ponoči ali ob zmanjšani svetlobi. Sony je v novih modelih ponudil tudi Full HD 1920*1080 IPS zaslon, medtem ko se razpon procesorjev giba vse do 4 jedrnega modela i7. Oba modela prenosnikov bosta opremljena z grafičnimi karticami iz Nvidije, 4G/3G Mobile Broadband povezovanjem (opcijsko) ter z različno paleto SSD in HDD diskov. Serijsko 4 GB spomina z možnostjo nadgradnje vse do 16 GB. Omenimo še posebno “docking” postajo, ki bo trajanje baterije povečala na 14 ur, prav tako pa se bo povečala skupna kapaciteta shranjevalnega prostora (500GB). Datum začetka prodaja ter cene so za enkrat še neznanka.

Novi Sony VAIO modeli v beli in črni barvi so se že pojavili na Slovenskem tržišču in so z izvedbo Intel i5, 6 GB spomina in 640 GB diska ovrednoteni na 1199 EUR z DDV. Apple in Lenovo profi izdelki so kot izgleda dobili močno konkurenco.

Članek je pripravljen v sodelovanju s partnerjem GERI COMPUTER d.o.o., Notesniki.si
Za več informacij so vam na voljo pri GERI COMPUTER d.o.o., Notesniki.si
Ob kontaktu povejte, da ste objavo zasledili v Računalniških novicah.

Želite biti obveščeni o novostih, ki jih pripravljamo s partnerjem GERI COMPUTER d.o.o., Notesniki.si? Vpišite svoj e-mail in se prijavite na BREZPLAČNE e-novice, od katerih se lahko kadarkoli odjavite.Prijavi napako v članku