Računalništvo, telefonija
23.07.2020 11:23

Deli z drugimi:

Share

Novi Samsung Galaxy Z Flip 5G navdušuje v vseh pogledih!

Novi Samsung Galaxy Z Flip 5G je še boljši od predhodnika!
Novi Samsung Galaxy Z Flip 5G je še boljši od predhodnika!

Pri podjetju Samsung so na začetku letošnjega leta ponudili v prodajo pametni mobilni telefon Galaxy Z Flip, ki vsaj v tem trenutku enostavno nima konkurence. Ta je namreč opremljen s kar 17-cecntimetrskim oziroma 6,7-palčnim zaslonom visoke ločljivosti in ima podoben preklopni mehanizem kot prepogljivi pametni mobilni telefon Motorola Razr. To dejansko pomeni, da ko je »zložen«, gre lepo v žep, v »raztegnjenem« načinu pa nudi precejšnjo delovno površino.

Pred kratkim pa so pri podjetju Samsung ponudili v prodajo novo različico priljubljenega pametnega mobilnega telefona Galaxy Z Flip, ki je opremljen s podporo za mobilna omrežja 5G. Novost je namreč opremljena z naprednejšim mobilnim procesorjem, in sicer Snapdragon 865+. Preostala strojna oprema pa je bolj kot ne enaka, vključno z glavnim zaslonom Dynamic AMOLED, saj je ta opremljen s 17-cecntimetrsko oziroma 6,7-palčno diagonalo, slike izrisuje z ločljivostjo 2.636 x 1.080 slikovnih točk in ponuja razmerje stranic 21,9 proti 9. Zunanji zaslon pa diagonali pa meri zgolj 2,8-centimetrov oziroma 1,1-palcev in ponuja ločljivost 300 x 112 slikovnih točk.

Preostala strojna oprema pametnega mobilnega telefona Samsung Galaxy Z Flip 5G obsega še osem gigabajtov sistemskega pomnilnika in vgrajeni prostor kapacitete 256 gigabajtov. Tu najdemo še dvojni digitalni fotoaparat ločljivosti 12 milijonov slikovnih točk, ki lahko brez težav opravi tudi z najtežjimi nalogami. Dovolj dolgo avtonomijo delovanja novincu zagotavlja baterija zmogljivosti 3.300 miliamper ur, na pomnilniku pa je nameščen prilagojeni operacijski sistem Android 10.

Novi Samsung Galaxy Z Flip 5G bo na prodaj v sivi in bakreni barvi, na spletu pa ga bo mogoče kupiti od 7. avgusta naprej. Maloprodajna cena novosti pa žal še ni bila razkrita.


Prijavi napako v članku