Računalništvo, telefonija
18.03.2020 11:32

Deli z drugimi:

Share

Novi iPhone 9 tudi v različici Plus. Kaj pa to pomeni?

Modela iPhone 9 in iPhone 9 Plus se bosta razlikovala le po velikosti zaslona in seveda ceni.
Modela iPhone 9 in iPhone 9 Plus se bosta razlikovala le po velikosti zaslona in seveda ceni.

V zadnjih nekaj mesecih smo lahko prebrali kar nekaj govoric oziroma ugibanj o novem Applovem pametnem mobilnem telefonu iPhone, ki naj bi bil znatno cenejši od zdajšnje ponudbe. Tu seveda govorimo o napravi iPhone SE 2, ki se bo zagotovo tržila pod blagovno znamko iPhone 9. Ta naj bi bil dostopen širšemu krogu uporabnikov storitev mobilne telefonije, saj bo zanj v Združenih državah Amerike treba odšteti preračunanih 363 evrov oziroma nekaj več v evropskem prostoru.

Omenjena cena bo seveda za vstopni model pametnega mobilnega telefona iPhone 9. Ta naj bi bil opremljen z 11,9-centimetrskim oziroma 4,7-palčnim zaslonom LCD. Poleg tega naj bi razpolagal še s procesorjem Apple A13 in tremi gigabajti sistemskega pomnilnika. Novost naj bi bila naprodaj v prvi polovici letošnjega leta, strojna oprema pa naj bi se nahajala v ohišju telefona iPhone 8. Za zahtevnejše uporabnike pa naj bi podjetje Apple pripravilo še model Plus.

Modela iPhone 9 in iPhone 9 Plus se bosta razlikovala le po velikosti zaslona. Medtem ko bo model iPhone 9 razpolagal z 11,9-centimetrskim oziroma 4,7-palčnim zaslonom LCD bo model iPhone 9 Plus opremljen s 14-centimetrskim oziroma 5,5-palčnim zaslonom LCD. Vse preostala strojna oprema večjega modela pa naj bi bila povsem enaka manjšemu bratu. Večji model bo seveda nekoliko dražji, saj naj bi bilo zanj v Združenih državah Amerike treba odšteti preračunanih 455 evrov.


Prijavi napako v članku