Računalništvo, telefonija
23.03.2019 09:22
Posodobljeno 2 leta nazaj.

Deli z drugimi:

Share

Novi Firefox z bogato paleto novosti

Novi spletni brskalnik Mozilla Firefox 66 vas bo zagotovo navdušil.
Novi spletni brskalnik Mozilla Firefox 66 vas bo zagotovo navdušil.

Nekdaj zelo priljubljen spletni brskalnik Mozilla Firefox danes uporablja le še okoli 9,7 odstotka uporabnikov, kar je manj od deleža uporabnikov, ki prisega na Microsoftov zastareli brskalnik Internet Explorer. Ta namreč trenutno obvladuje okoli 10,2 odstotkov tržnega deleža brskalnikov, kar organizaciji Mozilla seveda ne more biti v ponos. Na srečo so programerji pošteno zavihali rokave in pripravili novo različico spletnega brskalnika Firefox, ki prinaša kar nekaj uporabnih novosti.

Glavna novost spletnega brskalnika Firefox 66 je možnost blokiranja videoposnetkov in zvočnih datotek, ki se samodejno zaženejo na določenih spletnih straneh. Videoposnetek in zvok bosta v tem primeru uporabniku še vedno na voljo, vendar le, če bo ta z računalniško miško kliknil nanje. S to možnostjo se je organizacija Mozilla pridružila drugim ponudnikom spletnih brskalnikov, ki že dlje časa razpolagajo s funkcijo samodejnega blokiranja predvajanja zvoka in videoposnetkov. Med vidnejšimi pa seveda izstopajo spletni brskalniki Google Chrome, Microsoft Edge in Apple Safari.

Druga večja novost novega spletnega brskalnika Firefox je tako imenovano sidranje našega položaja na spletni strani tudi takrat, ko se nepričakovano naloži slika ali oglas. Tu ne gre spregledati niti združljivosti z Microsoftovim avtentikacijskim sistemom Windows Hello. Poleg tega je na voljo še vrsta drugih uporabnih možnosti, ki bodo pripomogle k boljši uporabniški izkušnji na svetovnem spletu.

Novi Firefox je že na voljo za prenos na spletnem naslovu http://bit.ly/Mozilla-Firefox-RN in je bil tudi že preveden v slovenščino. Priporočamo, da novost vsaj preizkusite, saj verjamemo, da boste nad njo več kot navdušeni.


Prijavi napako v članku