Prenosni računalniki
07.07.2021 10:40
Posodobljeno 3 meseci nazaj.

Deli z drugimi:

Share

Novi Chrome OS 91 vas utegne spraviti ob živce

Najnovejša posodobitev za operacijski sistem Chrome OS lahko močno upočasni delovanje namiznih in prenosnih računalnikov Chromebook.
Najnovejša posodobitev za operacijski sistem Chrome OS lahko močno upočasni delovanje namiznih in prenosnih računalnikov Chromebook.

Nenadna pandemija koronavirusa v lanskem letu, ki se je pojavila čez noč, je organizacije, podjetja, šolski sistem in celo posameznike prisilila k hitremu odzivu. Od celotne krize je daleč največ pridobil trg prenosnih in namiznih računalnikov Chromebook. Raziskava je namreč pokazala, da se je prodaja poceni osebnih računalnikov Chromebook v lanskem letu v primerjavi z letom 2019 podvojila.

Ker se bo povpraševanje po računalniških sistemih Chromebook v prihodnje le povečevalo, so si pri podjetju Google zadali, da bodo še pogosteje posodabljali njihov sistem. Ta bo namreč odslej deležen mesečnih posodobitev. To dejansko pomeni, da bodo uporabnike nove možnosti prejemali vsake štiri tedne, kar bo operacijski sistem Chrome OS zagotovo naredilo še bolj zanimivega.

Žal pa so se programerji podjetja Google že pošteno ušteli. Najnovejša posodobitev za operacijski sistem Chrome OS (91.0.4472.147) namreč močno upočasni delovanje namiznih in prenosnih računalnikov Chromebook. Uporabniki poročajo o težavi povezani s procesorjem, saj je ta vedno obremenjen na 100 odstotkov, kar posledično upočasni delovanje ostalih aplikacij.  

Največ težav z novim operacijskim sistemom Chrome OS imajo uporabniki osebnih računalnikov Chromebook s procesorji Intel. Ker je napaka povezana z delovanjem operacijskega sistema, bodo programerji podjetja Google to težavo odpravili z novo posodobitvijo. Trenutno žal še ni znano, kdaj bo omenjena posodobitev na voljo.


Prijavi napako v članku

Partnerji Računalniških novic Prikaži vse

RAČUNALNIŠKE STORITVE SREČKO GLUŠIČ s.p.

Rimska cesta 3, 8210 Trebnje, Tel: 031 499 455
G-Tech, Srečko Glušič s. p., je računalniško podjetje, ki se uspešno ukvarja s svetovanjem, prodajo, servisom in reševanjem osebnih podatkov na vaših računalnikih. Skrb za ... Več

BILLY POS d.o.o.

Hudourniška pot 2, 1000 Ljubljana, Tel: 051 888 710
Billy rešitve za davčne blagajne temeljijo na tehnologiji v oblaku, kjer so podatki varno shranjeni v primeru izgube ali okvare naprave. Več
Zlati partner

VERACOMP d.o.o.

Dunajska cesta 159, 1000 Ljubljana, Tel: 01 292 76 50
Za nemoteno poslovanje potrebujete trdo in varno omrežno infrastrukturo. Podjetja brez vzpostavljene trdne infrastrukture pogosteje trpijo zaradi slabe uporabniške izkušnje za zaposlene ... Več
Zlati partner

ZEBRA SYSTEMS s.r.o.

Opavská 6230/29a, Češka, , Tel: +420 596 912 961
Kibernetska varnost oziroma dober varnostni načrt je ključen za zaščito vseh kategorij podatkov pred krajo, izgubo ali okvaro. Sem spadajo občutljivi podatki, osebno prepoznavni ... Več