Telefoni
08.04.2018 06:25
Posodobljeno 3 leta nazaj.

Deli z drugimi:

Share

Novega telefona iPhone se ne bo treba niti dotakniti

Apple naj bi v obdobju treh let povsem revolucioniral pametni mobilni telefon iPhone.
Apple naj bi v obdobju treh let povsem revolucioniral pametni mobilni telefon iPhone.

Po vsej verjetnosti se bomo kmalu poslovili od Applovega pametnega telefona iPhone X in vsega, kar predstavlja na področju inovacij in novih tehnologij. Pri tehnološkem gigantu naj bi namreč pripravljali novi model iPhona, ki naj bi začrtal nove smernice razvoja na področju mobilne telefonije. Ta naj bi bil namreč opremljen tako z ukrivljenim zaslonom kot s podporo za tehnologijo, ki bo omogočala uporabo telefona na daljavo, oziroma brez fizičnega dotika zaslona.

Skrivne Applove načrte je tokrat razkril zanesenjak spletnega portala Bloomberg Mark Gurman. Ta je namreč prepričan, da Apple dela na iPhonu s posebno strojno opremo in novim vmesnikom, ki bo uporabnikom močno poenostavil uporabo. V tem primeru se govori o napravi, ki bo zmožna »prebiranja« gibov uporabnikov na daljavo, kar pomeni, da bo mogoče ukaze v telefon vnašati brez fizičnega dotika zaslona, ki naj bi bil za razliko od zdajšnjega celo ukrivljen.

Nove tehnologije naj bi Apple v iPhone vgradil v teku naslednjih treh let. V letošnjem letu pa naj bi bili uporabnikom na voljo kar trije novi modeli. Dva modela iPhona X bosta opremljena z zaslonoma OLED s 14,7-centimetrsko (5,8-palčno) in 16,5-centimetrsko (6,5-palčno) diagonalo, en pa s klasičnim LCD zaslonom s 15,5-centimetrsko oziroma 6,1-palčno diagonalo. Slednji model bo tudi cenovno najbolj dostopen, saj naj bi bilo zanj v ZDA treba odšteti »zgolj« preračunanih 565 evrov, kar ga bo naredilo zanimivega za marsikaterega uporabnika.

Precej dražja bosta seveda modela s kakovostnejšimi zasloni OLED. Za nakup modela s 14,7-centimetrskim zaslonom bo treba v ZDA odšteti preračunanih 725 evrov, kar je še vedno manj od obstoječega iPhona X, večji model z zaslonom OLED s 16,5-centimetrsko diagonalo pa naj bi bil vrednoten na 806 evrov.


Prijavi napako v članku