Telefoni
18.11.2014 19:32
Posodobljeno 7 let nazaj.

Deli z drugimi:

Share

Nokia N1: Prava tablica finskega giganta z Androidom, ki spominja na iPad mini

Nokia N1: Prava tablica finskega giganta z Androidom, ki spominja na iPad mini
Nokia N1: Prava tablica finskega giganta z Androidom, ki spominja na iPad mini

Podjetje Microsoft je nedavno predstavilo novi pametni mobilni telefon Lumia 535, ki predstavlja pomemben mejnik v razvoju mobilnikov Windows Phone, saj gre za prvi pametni mobilni telefon družine Lumia, ki je opremljen izključno z blagovno znamko računalniškega giganta (bit.ly/Microsoft-Lumia535). Zaradi tega je podjetje Nokia brez zadržkov predstavilo svoj prvi tablični računalnik, ki poganja mobilni operacijski sistem Android. Na njem je nameščen najnovejši Android 5.0 Lollipop, opremljen s prirejenim grafičnim vmesnikom Nokia Z Launcher.

Tablični računalnik Nokia N1 močno spominja na Applovo tablico iPad, in sicer tako po obliki kot po prikazovalniku slik. Novost z aluminijastim ohišjem velikosti 201 x 139 x 6,9 milimetra in teže 310 gramov je namreč opremljena s 7,9-palčnim (20,1-centimetrskim) zaslonom ločljivosti 2.048 x 1.536 slikovnih točk. Preostala strojna oprema obsega še 64-bitni Intelov procesor Atom Z3580 frekvence 2,3 gigaherca, vgrajeni pomnilnik kapacitete dveh gigabajtov in digitalni fotoaparat ločljivosti osmih milijonov slikovnih točk. Za opravljanje videokonferenc pa je na voljo spletna kamera ločljivosti petih milijonov točk, ki omogoča zajemanje videoposnetkov v visoki ločljivosti.

Priporočena maloprodajna cena tabličnega računalnika Nokia N1 se bo onkraj luže gibala okoli preračunanih 200 evrov, kar pomeni, da bo zanjo v evropskem prostoru treba odšteti okoli 250 evrov. Novost naj bi prodajne police trgovin ugledala v začetku naslednjega leta.

Vas zanima več iz te teme?
Nokia telefoni

Prijavi napako v članku