Strojna oprema
11.08.2006 10:18
Posodobljeno 15 let nazaj.

Deli z drugimi:

Share

Nikon D-80

Nikon je najavil svetovno premiero, doslej najnaprednejši amaterski digitalni zrcalnorefleksni fotoaparat D-80, ki je naslednik modela D-70 – prodajne uspešnice, ki je v veliki meri krojila trg digitalnih fotoaparatov v zadnjih nekaj letih. D-80 vključuje najnaprednejše digitalne in fotografske tehnologije iz Nikonove profesionalne zrcalnorefleksne družine.

D-80 ima novi CCD slikovni senzor z 10,2 Mpik, nov slikovni procesor visoke ločljivosti z 12-bitnimi digitalnimi algoritmi procesiranja posnetkov pa omogoča posnetke naravnih barv in varne tonske reprodukcije. 3D barvno matrično merjenje II zagotavlja natančen nadzor avtomatske osvetlitve tudi v najtežjih svetlobnih pogojih, sistem avtomatskega ostrenja na 11 AF poljih zagotavlja dosledno hitro in natančno ostrenje tudi v spremenljivih pogojih fotografiranja. Zamik po vklopu aparata je pičlih 0,18 sekunde, zamik sprožilca pa samo 80 milisekund. Posnetki se sprocesirajo v trenutku in zapišejo na SD spominsko kartico, prikaz v načinu predogleda je tako rekoč trenuten. Z zaporednim fotografiranjem s 3 posnetki v sekundi v seriji do 100 JPEG posnetkov je hitrejši od večine profesionalnih konkurentov. Velik, novi 6,3-cm in 230.000-točkovni LCD zaslon visoke ločljivosti nudi izjemno kotno vidljivost iz vseh smeri. Novi Zoom gumb olajša pregledovanje posnetkov in zagotavlja ostrino vse do 25-kratne povečave.

Veliko novega je tudi na področju programske opreme aparata: ekskluzivne funkcije za obdelovanje posnetkov vgrajene v aparat v novem meniju Retouch pomagajo zagotavljati dosledno zadovoljive rezultate in večjo kreativno svobodo brez uporabe računalnika.

Skupaj z D-80 je Nikon predstavil tudi dva objektiva AF-S DX 18-135/3,5-5,6G in AF-S VR 70-300/4,5-5,6G.


Prijavi napako v članku