Računalništvo, telefonija
07.01.2008 14:43
Posodobljeno 14 let nazaj.

Deli z drugimi:

Share

NETGEAR-ove novosti na sejmu CES 2008


Nova generacija brezžičnih naprav N-standarda gre še korak dlje.

NETGEAR, svetovni ponudnik tehnološko naprednih omrežnih izdelkov, te dni na največjem ameriškem sejmu zabavne elektronike, CES 2008, predstavlja 18 novih izdelkov. Obiskovalcem so na ogled novosti iz naslednje generacije brezžičnih omrežnih rešitev standarda N ter druge žične in brezžične rešitve, s katerimi svojim uporabnikom omogočajo uporabo vseh naprednih storitev in aplikacij v okviru povezanega domačega okolja. Poudarek je predvsem na predvajanju in deljenju visokoločljivih video vsebin, spletnemu igranju in internetni telefoniji, ki jih omogočajo inteligentne omrežne naprave.

Sejem Consumer Electronics Show (CES) se odvija med 7. in 10. januarjem v mestu Las Vegas. Za NETGEAR, ki se predstavlja pod sloganom “Povezan dom”, je letošnji sejem še posebej pomemben, saj je izmed 18 predstavljenih novosti iz različnih področij kar 6 izdelkov prejelo nagrade strokovne žirije za inovativnost v svojih kategorijah (CES Innovations Award). NETGEAR v sklopu sejma pripravlja tudi večje število praktičnih izobraževalnih delavnic in predstavitev, na njihovi spletni strani pa je moč spremljati tudi živo sliko z dogajanja na razstavnem prostoru.

“S porastom uporabe spletnih strani, namenjenih spletnemu druženju in mreženju, deljenju bogatih video vsebin, konzolnih iger ter internetne telefonije med domačimi uporabniki, smo prišli do točke, ko smo morali s tehnologijo združiti internet in domača omrežja v zanesljivo rešitev, ki bo omogočala in spodbujala produktivnost in zabavo v povezanem domu,” je povedal Patrick Lo, predsednik in izvršni direktor družbe NETGEAR. “Omenjene aplikacije od omrežnih rešitev v domačem okolju zahtevajo vse večje hitrosti ter pokritost ob povišani zanesljivosti delovanja. Na letošnjem CES predstavljamo rekordnih 18 novih izdelkov na področjih brezžičnih omrežij, širokopasovnega dostopa, električnih omrežij, optičnih vlaken, kabelskih omrežij ter shranjevanja podatkov. Nove rešitve bodo uporabnikom omogočile polno izrabo novih omrežnih aplikacij in storitev. Povezan dom, ki ga predstavljamo na našem razstavnem prostoru, samo dokazuje, kako se je z našimi rešitvami moč povezati v splet in shranjevati ter izmenjevati digitalne vsebine kjerkoli, kadarkoli in na kakršenkoli način bi si to želeli. Domači uporabniki imajo sedaj na voljo tehnologijo za enostavno in učinkovito upravljanje in izmenjavo vsebin v njihovem domu.”

Šest nagrad za inovativnost
Odlično delo NETGEAR-ovih inženirjev je potrdila tudi strokovna žirija, saj je kar šest njegovih izdelkov prejelo nagrado za inovativnost. V posameznih kategorijah so se najbolje izkazali:
” HD/Gaming 5GHz Wireless-N Networking Kit (WNHDEB111)
” Pre- DOCSIS 3.0 Wireless Cable Voice Gateway (CBVG834)
” ReadyNAS™ Duo 2-Bay Gigabit Desktop Network Storage
” ReadyNAS™ Pro Multi-Bay Gigabit Desktop Network Storage for Business
” Space-Saving Powerline Network Extender Kit (XEPSB103)
” Powerline HD Plus Ethernet Adapter Kit (HDXB111)

Brezžične naprave standarda N z novimi vgrajenimi antenami
Nova generacija brezžičnih naprav, temelječih na osnutku brezžičnega N-standarda, ponuja kar najvišje hitrosti ter domet signala, obenem pa skrbi za kar najbolj zanesljivo povezavo med napravami. NETGEAR-ove nove rešitve so opremljene s pametnimi vgrajenimi antenami, grajenimi na revolucionarni in patentirani novi tehnologiji metamaterialov, ki omogočajo edinstvene lastnosti brezžičnih tokov. Med prednostmi tehnologije, ki bo vgrajena v vse nove RangeMax Wireless-N izdelke, je posebna optimizacija signala, ki se poleg zmogljivosti lahko pohvali tudi z izjemno zanesljivim delovanjem v vse bolj s signali natrpanih okoljih brezžičnih standardov 802.11.

NETGEAR RangeMax Dual Band Wireless-N usmerjevalnik (WNDR3300) tako ponuja najboljše Wi-Fi zmogljivosti novim napravam standarda N (5 GHz) kakor tudi starejšim napravam, temelječim na standardu 802.11g (2.4 GHz). Zahvaljujoč osmim vgrajenim antenam iz metamateriala, se usmerjevalnik WNDR3300 uspešno izogiba motnjam, ki jih povzročajo različne naprave v domačem okolju – gospodinjski aparati, brezžični telefoni, Bluetooth naprave in celo sosednja Wi-Fi omrežja. Obenem pa ponuja odlične brezžične zmogljivosti, ki omogočajo hitro izmenjavo datotek, deljenje visokoločljivih vsebin in spletno igranje brez prekinitev.

Nov je tudi usmerjevalnik NETGEAR RangeMax Wireless-N Gigabit (WNR3500), ki premore pet izredno hitrih vrat z gigabitno povezavo (10/100/1000 Mbps stikalo – tako za WAN kot štiri LAN priključke). S tem je poskrbljeno za kar najhitrejše žične in brezžične zmogljivosti ta hip. Samodejno filtriranje vsebin (funkcija QoS) skrbi za hkratno nemoteno delovanje internetnih, glasovnih, video ter igričarskih programov.

Nadgradnji starejših namiznih in prenosnih računalnikov na hitrosti novih brezžičnih usmerjevalnikov so namenili vmesnik RangeMax Dual Band Wireless-N USB 2.0 Adapter (WNDA3100).

NETGEAR je objavil, da bo v kratkem ponudil tudi usmerjevalnik Wireless-N MoCA Router (WNMR834), ki bo namenjen uporabnikom kabelskih omrežij (dostop do spleta preko koaksialnega kabla). Tudi ti uporabniki bodo torej lahko uživali v brezžičnih hitrostih do 270 Mbps.

Druge žične in brezžične naprave
NETGEAR je predstavil še številne žične in brezžične vmesnike, s katerimi svojim uporabnikom omogoča uporabo aplikacij in vsebin, ki zahtevajo visoko pasovno širino.

NETGEAR-ova Powerline AV Ethernet Kit (XAVB101) ter Powerline HD Plus Ethernet Adapter Kit (HDXB111) omogočata zanesljivo in hitro (200 Mbps) omrežno povezavo preko obstoječega električnega omrežja. Tako za povezavo različnih multimedijskih naprav, igralnih konzol ter računalnikov ne potrebujemo dodatnih žic.

Igričarjem so namenili HD/Gaming 5 GHz Wireless-N Networking Kit (WNHDEB111), ki premore več prostih brezžičnih kanalov, ki poskrbijo za manjše motnje v povezavi in posledično višjo stabilnost le-te. Uporabniki lahko sedaj hkrati igrajo spletne igre in prenašajo bogate video vsebine, ne da bi prišlo do zatikanj in motenj.

Z dostopno točko Wireless-N HD Access Point/Bridge (WNHDE111), ki premore šest vgrajenih anten iz metamateriala, lahko obstoječim omrežjem dodamo 5-GHz spekter in jim omogočimo višje hitrosti.

Napravo RangeMax Wireless Signal Extender (WPN824EXT) je mogoče povezati na obstoječe brezžične usmerjevalnike ali omrežne prehode ter jim tako nadgraditi zmogljivosti. Pametni RangeMax Wireless Signal Extender dinamično izbira med stotinami različnih antenskih kombinacij ter posameznemu brezžičnemu klientu poišče kanal brez motenj, s čimer je omogočena hitra in zanesljiva povezava.

Omrežno shranjevanje podatkov
Rešitve ReadyNAS™ Duo 500GB Gigabit Desktop Network Storage (RND2150), ReadyNAS Duo 750GB Gigabit Desktop Network Storage (RND2175) ter ReadyNAS Duo 1TB Gigabit Desktop Network Storage (RND2110) zagotavljajo najboljše delovanje, razširljivost, vsestransko uporabnost in redundanco podatkov za profesionalne uporabnike ter mala in srednje velika podjetja. ReadyNAS premore podporo za tehnologije RAID 0, 1, 5 ter patentirano tehnologijo X-RAID™ podjetja NETGEAR, na osnovi katere lahko uporabniki razširijo polja RAID s štirimi diski ali več.

Ostale novosti
NETGEAR se zaveda, da visokozmogljivo domače omrežje potrebuje tudi širokopasovni dostop do svetovnega spleta. Zato na sejmu predstavljajo večje število modemov in omrežnih prehodov, kakršen je npr. Pre-DOCSIS 3.0 Wireless Cable Voice Gateway (CBVG834), ki uporablja tehnologijo združevanja kanalov, s katero omogoča hitre prenose podatkov (100 Mbps) in zvoka. Kabelski modem DOCSIS 3.0 Cable Modem (CVD31T) se lahko pohvali s povišanimi hitrostmi prejemanja in oddajanja podatkov. Svojevrstna naprava je tudi VDSL2 DECT Voice Gateway (WG934NOUD), ki v sebi združuje VDSL-modem, usmerjevalnik, 802.11n dostopno točko, dva VoIP-vmesnika in DECT-postajo. NETGEAR je predstavil tudi 3G-modem (MBM621), namenjen izmenjavi vsebin preko najnovejših 3G mobilnih omrežij.

NETGEAR-ov razstavni prostor s številko 36219 najdete na lasvegaškem sejmišču v hali 4.


Prijavi napako v članku

Partnerji Računalniških novic Prikaži vse

Zlati partner

LENOVO TECHNOLOGY B.V. AMSTERDAM

Pot za Brdom 100 (Tehnološki Park - G), 1000 Ljubljana, Tel: 01 620 71 80
Lenovo stremi k izdelavi vrhunskih računalnikov in internetnih naprav z vgrajenimi najnovejšimi tehnologijami, z edinstvenim dezajnom. Vse to za za brezkompromisno doživetje uporabnikov! Ena ... Več
Zlati partner

SOFTWAREONE d.o.o.

Šmartinska cesta 53, 1000 Ljubljana, Tel: 05 925 03 00
Ponujajo licenčno programsko opremo več kot 3000 različnih proizvajalcev, kot tudi svetovanje in profesionalne storitve. Skupina COMPAREX, katerega del je tudi COMPAREX d.o.o. ima ... Več
Zlati partner

Endava

, ,
Zlati partner

ANNI d.o.o.

Motnica 7a, 1236 Trzin, Tel: 01 580 08 00
Podjetje Anni, d. o. o., je v slovenskem računalniškem prostoru prisotno že praktično od samega začetka. Brez pretirane hvale lahko rečemo, da svoje delo opravljajo dobro, saj ... Več