Računalništvo, telefonija
24.01.2007 07:00
Posodobljeno 14 let nazaj.

Deli z drugimi:

Share

NEC Display Solutions in Cisco sodelujeta

NEC Display Solutions of America, Inc., dobavitelj najbolje prodajanih zaslonov LCD na svetu in podjetje Cisco Systems sta napovedala sodelovanje. Njun cilj je funkcijsko bogatejša rešitev digitalnih označb, ki se nanaša na potrebe hitro rastočega trga digitalnih označb.

NEC Display Solutions je pionir na trgu digitalnih označb in bo sodeloval s celotnim naborom nagrajenih velikih zaslonov MultiSync LCD, medtem ko bo Cisco Systems v projekt vključil rešitev Cisco Digital Signage. Rešitev bo podjetjem, ki se ukvarjajo z digitalnimi označbami, omogočila poleg edinstvene preprostosti delovanja in učinkovitosti tudi izkoriščanje funkcionalnosti kot so marketing, oglaševanje in izobraževanje. Digital Signage namreč omogoča napredne možnosti upravljanja, objavljanja in predvajanja digitalnih vsebin na omrežnih zaslonih za digitalne označbe.
“Zaradi pomanjkanja fleksibilnosti na omrežju zasnovanih rešitev, se celotni potencial digitalnih označb še ni uspel izkazati. Kombinacija Cisco Digital Signage in NEC Display Solutions pa lahko prednosti privede v ospredje,” je povedala Melissa Webster, programska direktorica raziskovalne hiše IDC za vsebine in tehnologije digitalnih medijev. “Globalno delovanje in hitro spremenljivi poslovni pogoji zahtevajo označbe, ki jih je mogoče hitro prilagoditi, in glede na to, da ta rešitev za platformo uporablja omrežje, je to mogoče storiti na daljavo.

“Nedavno smo zabeležili izjemno rast trga digitalnih označb, vse več podjetij namreč odkriva možnosti uporabe večpredstavnosti, npr. v trgovski dejavnosti: za oglaševalska sporočila med delovnim dnem in korporativne komunikacije pred in po njem,” je povedal Chris Cicmanec, tehnični direktor za pripravo in oddajanje rastočih vsebin pri podjetju DraftFCB. “Skupni nastop podjetij Cisco Systems in NEC na trgu digitalnih označb označujemo kot začetek nove dobe – premostitve razkoraka med oglaševalsko strategijo in potrebami IT. Glede na to, da Cisco Systems že zagotavlja hrbtenico mnogim podjetjem, smo navdušeni, da ponujajo močno platformo z dodano vrednostjo, ki bo zagotavljala obveščanje po tem kanalu.”

Končnim uporabnikom sodelovanje predstavlja velik korak pri poenostavitvi zapletenih nastavitev, s katerimi so se stranke in ponudniki rešitev srečevali v zgodnjem obdobju trga digitalnih označb. V preteklosti je bila namestitev rešitve in njena integracija lahko zapleten in dolgotrajen postopek. Ob podpori vodilnih podjetij kot sta NEC in Cisco Systems so sedaj podjetjem in ponudnikom rešitev na voljo viri lažje namestitve, predvsem pa krajši čas le-teh.

“Ker aplikacije digitalnih označb niso več neznanka, trgovci že iščejo bolj robustne in manj operativno zahtevne rešitve,” je povedal TJ Trojan, predsednik in operativni direktor pri NEC Display Solutions. “Od sodelovanja podjetij Cisco Systems in NEC Display Solutions ne pričakujemo le hitro povečane rasti dohodkov v obeh podjetjih, temveč tudi uvedbo napredne lastnosti za večjo funkcionalnost digitalnega maloprodajnega trženja in napredno fleksibilnost, kar bo našim strankam zagotovilo jasno in preprosto upravljanje sistema.”

NEC-DS je vzpostavil partnerstva s ključnimi podjetji v industriji, ki so potrebna za zagotavljanje najbolj dinamičnih rešitev za zaslone na trgu. Z združevanjem teh strateških partnerstev in izkušnjami pri razvoju tehnologije zaslonov, lahko NEC-DS ponudi stično točko, ki zagotavlja rešitve na ključ za širok nabor trgov, okolij in aplikacij.

“Cisco Systems se osredotoča na rešitve za lažjo vpeljavo in upravljanje omrežij digitalnih označb. Zavezanost k uspehu naših strank prikazuje celovita rešitev podjetij Cisco Systems in NEC – povsem integrirana rešitev, ki jo je mogoče širiti z rastjo uporabe digitalnih označb,” je povedal Thomas Wyatt, generalni direktor skupine za digitalne medije pri podjetju Cisco Systems. “Ta nov segment raste zelo hitro in pričakujemo, da bo v le nekaj letih postal vreden več milijard dolarjev. S sodelovanjem vodilnih podjetij na tem področju – Cisco Systems in NEC – bodo podjetja sedaj imela na voljo vodilno rešitev za podporo pri vpeljavi svojih omrežij za digitalne označbe.”

NEC-DS je vodilni v razvoju zaslonov LCD, ki se vse pogosteje uporabljajo za dinamične digitalne označbe. Skupaj z mnogo partnerji in sistemskimi integratorji ustvarjajo njihovi zasloni inovativne rešitve za sporočilne označbe, katerih cilj je boljša promocija blagovnih znamk izdelkov in storitev ter učinkovitejše komuniciranje ključnih informacij. V segmentu maloprodaje te edinstvene rešitve pritegnejo kupce k nakupu konkretnih izdelkov, spodbujajo impulzivne in dodatne nakupe ter dvigujejo marže.

Cisco Digital Signage je napredna rešitev za upravljanje, objavljanje in predvajanje digitalnih vsebin na omrežnih zaslonih za digitalne označbe. Rešitev sestavljata dva izdelka: Cisco Digital Media Manager – spletna programska aplikacija, ki nadzira ustvarjanje, upravljanje in objavljanje digitalnih vsebin na zaslonih za digitalne označbe in Cisco Digital Media Player, majhna naprava, ki nadzira predvajanje videa, grafik in besedila na zaslonu


Prijavi napako v članku