Računalništvo, telefonija
26.02.2013 18:28

Deli z drugimi:

Share

NAVITEL® in Prestigio potrdila strateško partnerstvo

NAVITEL® in Prestigio potrdila strateško partnerstvo
NAVITEL® in Prestigio potrdila strateško partnerstvo

NAVITEL®, proizvajalec mobilnih naprav, zabavne elektronike in dodatkov na področju Rusije ter vzhodne Evrope in Prestigio sta sklenila strateško partnerstvo na področju skupne promocije navigacijskih map NAVITEL® Navigator ter Prestigio mobilnih naprav.

»Zaradi našega uspešnega partnerstva z NAVITEL®-om, s katerim smo pričeli sodelovati že v letu 2008, je Prestigio postal vodilni na ruskem trgu na področju navigacijskih naprav v letu 2009, s tržnim deležem 28 % (GFK podatek za december 2012)«, je povedal Yuri Antoshkin, direktor pri Prestigiu.

»Naše sodelovanje s podjetjem Prestigio je odlično, prav tako smo izredno zadovoljni s kakovostjo izdelkov blagovne znamke Prestigio, njihovimi izkušnjami, distribucijo in njihovim nenehnim nadgrajevanjem ponudbe«, je nadaljeval Daniel Zharikov, komercialni direktor podjetja NAVITEL®. »Ko smo prišli do točke, kako nadaljevati z razvojem NAVITEL® rešitev za mobilne naprave, je bila odločitev nedvoumno sprejeta v prid Prestigiu.«

Sodelovanje s podjetjem NAVITEL® bo uporabnikom Prestigio naprav nudilo navigacijsko programsko opremo z izredno natančnimi in relevantnimi mapami za Android operacijski sistem ter podporo za vse NAVITEL® online storitve. Prestigio pametni telefoni in tablični računalniki (modeli z GPS podporo) bodo imeli to navigacijsko programsko opremo že prednaloženo. Tudi za uporabnike, ki že uporabljajo Prestigio izdelke z verzijo Android 4.0 ali novejšo verzijo, bodo na voljo aplikacije za prenos NAVITEL® programske opreme.

Uporabniki, ki imajo na svojih Prestigio mobilnih napravah nameščene mobilne aplikacije NAVITEL®, bodo v okviru skupne promocije dobili enkratno priložnost in bodo lahko brezplačno 90 dni preizkušali programsko opremo brez kakršnih koli omejitev. Za uporabo po pretečenem preizkusnem obdobju bodo uporabniki lahko kupili licenco za željene mape neposredno preko aplikacije.

V prvem četrtletju 2013 bo Prestigio zagotovil dostop do aplikacije NAVITEL® v vseh državah, kjer so Prestigio izdelki tudi uradno na voljo.

Trenutno bodo na voljo navigacijske mape za Rusijo, Ukrajino, Belorusijo, Albanijo, Argentino, Belize, Bosno in Hercegovino, Bolgarijo, Kanado, Čile, Gvatemalo, Honduras, Grčijo, Kazahstan, Kostariko, Latvijo, Litvo, Makedonijo, Mehiko, Moldavijo, Nikaragvo, Panamo, Poljsko, Romunijo, Srbijo, Slovaško, Turčijo, Finsko, Hrvaško, Črno goro, Češko republiko in Estonijo.

V prvem četrtletju 2013 pa bodo dodane tudi NAVITEL® podrobne mape vseh glavnih držav zahodne Evrope.

Glavne značilnosti mobilne aplikacije NAVITEL ® – Prestigio:

  • Brezplačne informacije o prometnih zastojih na cestah.
  • Prilagodljivi algoritmi, ki omogočajo, da uporabnik oblikuje pot po svojih potrebah in okusu.
  • Speedcam – opozorilo vozniku o približevanju nevarnemu delu ceste.
  • Brezplačna storitev pošiljanja SMS sporočil s koordinatami vaše lokacije.
  • Brezplačna online storitev, ki uporabnikom omogoča pregledovanje map z oznakami drugih uporabnikov o različnih dogodkih.
  • Različne uporabne informacije kot so: informacije o trenutnih cenah goriva, sporedi za gledališča in kinoteke, odpiralni časi restavracij …
  • Interaktivna storitev, ki uporabnikom omogoča spremljanje lokacije prijateljev na zemljevidu v realnem času, pošiljanje sporočil ali prejemanje napotkov, kako se pripeljati do prijateljev.

»Prestigio ne želi uporabnikom nuditi zgolj moderne in stilske naprave, ampak tudi rešitve, ki so bile razvite za te naprave, rešitve, ki omogočajo uporabniku zanimivo, enostavno in varno uporabo«, je povedal Yuri Antoshkin za konec. »Prav zaradi tega bomo nadaljevali z uspešnim partnerstvom in še naprej razvijali NAVITEL ® Prestigio rešitve.«

NAVITEL® (navitel.ru) je razvijalec navigacijskih rešitev za avtomobilske navigacijske naprave, specializiran za razvoj in proizvodnjo satelitske navigacijske programske opreme in kartografije. Podjetje razvija navigacijsko programsko opremo in avtomobilske navigacijske mape za naslednje platforme: osebne navigacijske naprave (PND, WinCE), pametne telefone in tablične računalnike, ki zasnovani na operacijskem sistemu Android, iOS, Bada, Windows Mobile, Symbian, Java. V letu 2010 je NAVITEL® prejel prestižno nagrado »Brand of the Year / EFFIE”.

Blagovna znamka Prestigio (www.prestigio.com) je bila leta 2002 registrirana kot blagovna znamka v lasti podjetja ASBIS Enterprises Plc, največjega distributerja IT komponent v vzhodni Evropi. Podjetje s sedežem na Cipru in predstavništvi v 23 državah zahodne in vzhodne Evrope zagotavlja pokritost s priznanimi blagovnimi znamkami v več kot 70 državah v EMEA in CIS regiji. Prestigio blagovna znamka pokriva naslednje produktne skupine: tablične računalnike (Prestigio Multipad), pametne telefone (Prestigio Multiphone), GPS navigacijske naprave (Prestigio Road Runner), avtomobilske in športne video kamere, naprave za branje elektronskih knjig (Prestigio Multireader) in računalniške dodatke višjega kakovostnega razreda. Od leta 2008 Prestigio partnersko sodeluje s podjetjem NAVITEL® na področju distribucije navigacijskih map.

Članek je pripravljen v sodelovanju s partnerjem ASBIS d.o.o.
Za več informacij so vam na voljo pri ASBIS d.o.o.
Ob kontaktu povejte, da ste objavo zasledili v Računalniških novicah.

Logotip zastopnika

Želite biti obveščeni o novostih, ki jih pripravljamo s partnerjem ASBIS d.o.o.? Vpišite svoj e-mail in se prijavite na BREZPLAČNE e-novice, od katerih se lahko kadarkoli odjavite.Prijavi napako v članku