Telefoni
24.05.2019 09:22
Posodobljeno 2 leta nazaj.

Deli z drugimi:

Share

Napredni Xiaomi Mi MIX 3 5G na voljo v Evropi po zelo zanimivi ceni

Xiaomi Mi MIX 3 5G je v Evropi naprodaj za 699 evrov.
Xiaomi Mi MIX 3 5G je v Evropi naprodaj za 699 evrov.

Pred kratkim smo poročali o tem, da je prvo komercialno omrežje 5G na voljo tudi v evropskem prostoru, in sicer v Švici. Ker bodo komercialna mobilna omrežja 5G kmalu na voljo tudi v preostalih evropskih državah, ne preseneča, da se na trgu že pojavljajo pametni mobilni telefoni, ki so združljivi z novim mobilnim omrežjem. Med vsem pa trenutno izstopa pametni mobilni telefon Xiaomi Mi MIX 3 5G, saj ga je odslej mogoče kupiti tudi v Italiji in Španiji, hkrati pa nudi odlično razmerje med maloprodajno ceno in zmogljivostjo.

Pametnemu mobilnemu telefonu Xiaomi Mi MIX 3 5G združljivost s hitrim mobilnim omrežjem 5G omogoča vgrajeno čipovje Qualcomm Snapdragon X50 5G, ki zagotavlja prenose podatkov s hitrostjo do enega gigabita na sekundo. Tu je seveda zagotovljena podpora tudi za »starejša« mobilna omrežja, saj novost temelji na osnovi mobilnega procesorja Qualcomm Snapdragon 855. Tudi preostala strojna oprema novinca ni od muh, saj zajema osem gigabajtov sistemskega pomnilnika in hitri vgrajeni pomnilnik vrste UFS 2.1 kapacitete 128 gigabajtov. Za prikaz slik pa je na voljo kakovostni zaslon AMOLED ločljivosti FHD+ s kar 16,2-centimetrsko oziroma 6,39-palčno diagonalo.

Za zajem fotografij in sebkov ima pametni mobilni telefon Xiaomi Mi MIX 3 5G na voljo digitalna fotoaparata ločljivosti 12 milijonov slikovnih točk in spletni kameri ločljivosti 24 milijonov slikovnih točk in dveh milijonov slikovnih točk. V telefon je vgrajena baterija zmogljivosti 3.800 miliamper ur, ki je seveda združljiva s tehnologijo hitrega polnjenja Quick Charge 4.0 (9V 2A). Tu seveda najdemo tudi podporo za nepogrešljivo brezžično tehnologijo Bluetooth 5.0 in podatkovni vmesnik USB Type-C ter eno režo za telefonsko kartico SIM. Poleg tega pametni mobilni telefon Xiaomi Mi MIX 3 5G ni pretirano drag, saj je vrednoten na »zgolj« 700 evrov.


Prijavi napako v članku