Facebook
15.09.2011 09:16

Deli z drugimi:

Share

Največ časa gre za Facebook

Brez Facebooka nam živeti ni?
Brez Facebooka nam živeti ni?

Računalničarji postajajo vse bolj odvisni od elektronskih naprav in spletnih storitev. Med slednjimi trenutno prednjači družbeno omrežje Facebook. Raziskava analitske hiše Nielsen je namreč pokazala, da Američani na priljubljenem družbenem omrežju preživijo precej več časa kot na drugih spletnih straneh.

Analitiki ocenjujejo, da so samo v mesecu maju ameriški računalničarji za Facebook skupno porabili dobrih 53 milijard minut oziroma slabih 37 milijonov dni. Priljubljeno družbeno omrežje Onkraj luže uporablja okoli 150 milijonov uporabnikov. To dejansko pomeni, da vsak ameriški računalničar v povprečju za Facebook na dan porabi 10 minut oziroma okoli 350 minut na mesec. Američani na družbenih omrežjih sicer povprečno »zapravijo« slabo četrtino časa, ki ga namenijo deskanju po svetovnem spletu.

Glede na raziskavo analitske hiše Nielsen drugo mesto zaseda Yahoo! s 17 milijardami minut. Za priljubljeni spletni iskalnik Google Američani skupno porabijo okoli 13 milijard minut. Temu sledijo AOL (11,4 milijard minut), MSN/Bing (9,5 milijard minut) in YouTube (9,1 milijard minut). Naj tu še kot zanimivost dodamo, da kar 40 odstotkov uporabnikov spremlja dogajanje na družbenem omrežju Facebook preko mobilnih naprav. Ali tudi vi komentarje vaših prijateljev spremljate na vsakem koraku?


Prijavi napako v članku