Strojna oprema
21.09.2005 09:34

Deli z drugimi:

Share

Najtanjši in najlažji 14-palčni širokozaslonski prenosnik


Vitki lepotec

Lenovo je predstavil Z-serijo prenosnikov, ki so prvi širokozaslonski večpredstavni prenosniki ThinkPad. Nova Z-serija je primerna za podjetnike, ki so pri svojem delu mobilni in tako za delo, kot za vsakodnevna opravila uporabljajo le en prenosnik.

Prenosniki iz Z-serije so na voljo tudi z ohišjem iz brušenega titanija, ki daje najbolj priznanim prenosnikom ThinkPad poleg vzdržljivosti in odpornosti na praske, tudi trendovski videz.

15,4-palčni zaslon prenosnika ThinkPad Z60m omogoča kar 30 odstotkov več prostora za podatke kot 15-palčni XGA in omogoča boljši vidni kot za uporabo prenosnika na letalu. ThinkPad Z60t s 14 palčnim zaslonom je debel 2,5 cm in tehta le 1,8 kg, s čimer je najtanjši in najlažji prenosnik v svojem razredu. Na zaslonu prikaže kar 25 odstotkov več podatkov kot 14-palčni zaslon XGA, kar zadostuje kar štirim stolpcem v preglednici. Poslovnim uporabnikom tako omogoča hkrati delati v več programih.

Z-serija je zaradi večpredstavnostnih možnosti, kot so na primer vroče tipke, primerna tako za poslovno kot domačo uporabo. Vroče tipke omogočajo upravljanje s funkcijami programov in priključkov, s katerimi je enostavno naložiti slike in video materiale.

Nova Z-serija prenosnikov vključuje tudi notranje ojačano ohišje – “roll cage” in je zato primerna predvsem za poslovne uporabnike, ki veliko potujejo. Notranje ojačano ohišje v primeru padca prenosnika zmanjša pritisk na notranje komponente do 30 odstotkov. Notranje komponente, vključno z trdim diskom, so obdane z enotnim ogrodjem iz magnezija, ki tvori zaščitni oklep, a ne vpliva na uporabnost prenosnika. “Roll cage” v kombinaciji z Active Protection Sytem, tehnologijo ThinkVantage, prestavlja učinkovito rešitev, ki prepreči drage poškodbe trdega diska. ThinkPad “roll cage” bo vgrajen tako v Z-serijo, kot v prihodnje prenosnike ThinkPad.

ThinkPad Z60t in ThinkPad Z60m bosta na slovenskem trgu naporodaj oktobra letos. Priporočene cene brez davka na dodano vrednost bodo za 14-palčni Z60t od 240.000 SIT, za 15,4-palčni Z60m pa se bodo začele pri 400.000 SIT.


Prijavi napako v članku

Partnerji Računalniških novic Prikaži vse

Zlati partner

PC H.AND d.o.o.

Brezovce 10, 1236 Trzin, Tel: 01 530 08 00
PC H.AND - podjetje s tradicijo Svetovni trg ponuja pravo enciklopedijo izdelkov, med katerimi se težko odločimo. Na pomoč vam priskoči podjetje PC H.AND, ki se lahko pohvali z ... Več
Zlati partner

SAMSUNG GmbH, podružnica v Ljubljani

Letališka cesta 29a, 1000 Ljubljana, Tel: +386 80 697 267
Samsung Electronics Co. je vodilni tehnološki gigant, ki navdihuje svet ter oblikuje prihodnost s prodornimi zamislimi in tehnologijami. Njihova poslovna filozofija, ki temelji na ... Več
Zlati partner

SIMBIOZA GENESIS, so.p.

Letališka cesta 3, 1000 Ljubljana, Tel: 040 336 311
e-Simbioz@ je projekt Simbioze Genesis, socialnega podjetja, ki ga od začetka leta 2015 izvajajo z namenom izboljšanja in nadgrajevanja računalniških znanj vseh generacij v okviru ... Več
Zlati partner

iRobot Slovenija

Masljeva ulica 3, 1230 Domžale, Tel: 01 530 04 60
Podjetje iRobot se kot vodilni svetovni proizvajalec robotov za domačo rabo že več kot 25 let posveča razvoju, oblikovanju in izdelavi robotov, ki ljudem pomagajo postoriti več. ... Več