Strojna oprema
21.02.2006 11:13
Posodobljeno 15 let nazaj.

Deli z drugimi:

Share

Najmanjši fotoaparat na svetu s širokokotnim objektivom

Panasonicov novi kompaktni digitalni fotoaparat iz serije Lumix FX sliši na ime DMC-FX01. Odlikuje ga vrsta tehnoloških izboljšav, kot so širokokotni objektiv Leica DC z goriščnico 28 mm, optični stabilizator slike O.I.S., snemalni način z visoko občutljivostjo tipala in procesor z nizko porabo energije Venus Engine Plus LSI. Posnetke visoke ločljivosti zagotavlja tipalo s šestimi milijoni točk, objektiv s štirimi asferičnimi lečami pa omogoča 3,6-kratno optično povečavo.

Panasonic je prvi proizvajalec, ki je optični stabilizator slike O.I.S. uspešno integriral v svoje kompaktne fotoaparate in z njim omogočil ustvarjanje jasnih in ostrih posnetkov v vseh pogojih fotografiranja. Odlično ga dopolnjuje možnost nastavitve občutljivosti tipala do vrednosti ISO 1600, ki omogoča fotografiranje pri slabši svetlobi s krajšimi časi osvetlitve. Novi Lumix lahko slika s hitrostjo treh posnetkov na sekundo v najvišji ločljivosti, število posnetkov pa je omejeno samo z velikostjo notranjega pomnilnika ali pomnilniške kartice.

Procesne zmogljivosti in nižja poraba procesorja Venus Engine Plus LSI omogočajo z eno samo polnitvijo ustvariti do 320 posnetkov. Fotoaparat je na slikanje pripravljen v le 1,6 sekunde po vklopu. Uporabnik ima na izbiro pet različnih načinov hitrega samodejnega ostrenja z veliko odzivnostjo in natančnostjo. Zanesljivo ostrenje v mraku in v slabših svetlobnih razmerah pa dopolnjuje vgrajena pomožna osvetlitev.

Ustvarjanje video posnetkov v standardni ločljivosti VGA (640*480) dopolnjuje možnost snemanja v ločljivosti širokega zaslona (840*480) s hitrostjo 30 slik na sekundo. Posnetke v tem formatu je nato mogoče predvajati na televizijskih sprejemnikih s širokim zaslonom. Vrsti slikovnih funkcij sta dodana še slikovni način za podvodno fotografijo in izboljšan način Baby Mode. Na voljo bo aprila.


Prijavi napako v članku