Telefoni
Računalništvo, telefonija
Pametne ure
Telefonija
06.12.2023 14:26
Posodobljeno 3 meseci nazaj.

Deli z drugimi:

Share

Najboljši in najbolj zanesljiv pomočnik med prazniki je …

Vsi vemo, da praktično ni stvari, ki je sodobni pametni telefon ne bi zmogel, ter da nas samo domišljija omejuje pri idejah, kako ga uporabimo. Vzemimo na primer praznično obdobje, ki je pred vrati!

December, zlasti njegov zaključek, je lahko prava norišnica. In zakaj si ne bi pri tem malce olajšali življenja in prihranili nekaj živcev ter se obrnili po pomoč k pomočniku, ki nikdar ne zataji in je vedno pri roki. Vašemu telefonu seveda! Mi smo ta preizkus naredili kar na telefonu Huawei Mate 60 Pro.

Se odpravljate na lepše?

Vaš prvi vir pri organizaciji prazničnega zaključka decembra naj bo tako trgovina z aplikacijami AppGallery. Za začetek lahko poiščete aplikacijo, ki vam bo pomagala pri sledenju nalog. Takšna je na primer To Do List, s katero boste imeli boljši pregled nad tem, kaj vse še morate storiti. Sem si lahko zapišete tudi ideje za darila za vsakega od vaših bližnjih in tudi opombo, kje to darilo najdete. Ali pa za to nalogo uporabite aplikacijo Shopping list, ki je odlična tudi za vsakodnevno uporabo pri osnovnih nakupih.

Če nameravate vstop v novo leto z družino pričakati nekje na lepšem, bodisi doma ali kje v tujini, morda tudi v toplejših krajih, naj bo vaš prvi vir Booking.com. Znana aplikacija vam bo pomagala pri iskanju ugodnih in udobnih namestitev kamorkoli se boste podali. Podobno kot tudi Airbnb, če niste toliko osredotočeni na klasične hotelske nočitve, ampak iščete apartmaje oziroma stanovanja, kjer si boste vse organizirali sami. V kombinaciji z obema pa pride prav še Tripadvisor, kjer lahko preverite najboljše destinacije za silvestrsko praznovanje.

Mmmm, kako lepo diši iz kuhinje!

Naslednja pomembna reč je priprava prazničnih jedi. Ni pravih praznikov brez narezka, šunke, pečenke in seveda piškotov. Mmmm, kako domače vzdušje pričara peka slednjih. Kot bi se vrnili nazaj v otroštvo v babičino kuhinjo. In zakaj si ne bi sposodili tudi njenih receptov. Internet je prava zakladnica le-teh. Pa tudi namenskih aplikacij, ki vam pomagajo v kuhinji, je na voljo kar precej. Na primer Tasty ter Hitri in enostavni recepti. Virov za pripravo dobrot je praktično neskončno.

Če potrebujete še nekoliko temeljitejšega pomočnika, ki vas bo bolj vodil za roko v kuhinji, pa svetujemo kar ogled kakšnega videa. Do teh lahko med drugim pridete prek aplikacije GBox, ki vam ponudi še nekaj več izbire pri aplikacijah.

Niste vsi enako spretni oziroma bi želeli prosti čas uporabiti za kaj drugega kot za plesanje s kuhalnico v roki po kuhinji? Namestite aplikacijo Glovo in naročite priljubljene jedi v bližnjih restavracijah. Drugo priljubljeno aplikacijo za naročanje hrane pa poiščite v že omenjeni aplikaciji GBox.

Cin cin cin, zvončki pojejo …

Da bo praznično vzdušje popolno, seveda ne smete pozabiti na zabavo. Medtem ko kuhate in pečete, vklopite najbolj znane božične pesmi in razpoloženje bo takoj še bolj veselo. Vi boste z večjim veseljem poplesavali po kuhinji, vaši družinski člani pa bodo rajali in prepevali z vami. Zvečer pa lahko še skupaj pogledate kakšno zimzeleno božično filmsko klasiko. Saj nam ni treba posebej poudarjati, katere so to, kajne?

No, za konec, da bo večer popoln, naredite še skupinsko družinsko fotografijo. Ker gre za izjemno pomemben spomin, seveda ničesar ne želite prepustiti naključju. In z P60 Pro tudi ne boste, saj po zaslugi izredne svetlobne občutljivosti tipal in drugih danosti, kot je fizično nastavljiva zaslonka, naravnost blesti v fotografiji.

Ne pozabite na darila!

Ker se bliža praznični december, pa nikar ne pozabite na obdarovanje bližnjih. Za vse tehnološke zanesenjake ima Huawei zelo pestro ponudbo odličnih daril. Poleg že omenjenega novega telefona, je tu še telefon s prepogljivim zaslonom Huawei Mate X3. Nadobudni športniki, ki jim je blizu tudi eleganca, pa bodo veseli najnovejših ur Huawei Watch 4, Huawei Watch Ultimate in Huawei Watch GT 4.


Prijavi napako v članku

Članek je pripravljen v sodelovanju s partnerjem SIDERA d.o.o.
Za več informacij so vam na voljo pri SIDERA d.o.o.
Ob kontaktu povejte, da ste objavo zasledili v Računalniških novicah.

Želite biti obveščeni o novostih, ki jih pripravljamo s partnerjem SIDERA d.o.o.? Vpišite svoj e-mail in se prijavite na BREZPLAČNE e-novice, od katerih se lahko kadarkoli odjavite.
Kaj berejo drugi?

Partnerji Računalniških novic Prikaži vse

LabelProfi d.o.o. – digitalna produkcija etiket in fleksibilne embalaže

Ozare 18a, 2380 Slovenj Gradec, Tel: 080 10 12
Podjetje LabelProfi d.o.o. je svojo poslovno pot začelo leta 1994 kot majhen studio za grafično oblikovanje in pripravo za tisk. V podjetju od same ustanovitve stremijo k uporabi ... Več
Diamantni partner

OptiCyber3 d.o.o.

Ulica Jožeta Jame 14, 1210 Ljubljana Šentvid, Tel: 070 420 063
OptiCyber3 poskrbi za zanesljivo zaščito vašega računalniškega sistema Kako poskrbeti za zanesljivo zaščito računalniških sistemov? Za ustrezno varnostno zaščito in kar ... Več
Zlati partner

Kontron, d. o. o.

Ljubljanska cesta 24a, 4000 Kranj, Tel: 04 207 20 00
Vodilni evropski ponudnik komunikacijskih rešitev za digitalno preobrazbo Z več kot 70 leti izkušenj je podjetje Kontron vodilni evropski ponudnik komunikacijskih rešitev za digitalno ... Več
Zlati partner

KONCERN ENA d.o.o.

Koroška cesta 61, 3320 Velenje, Tel: 03 891 95 40
Podjetje IN.PU.T., prodaja računalniške opreme, Tadej Pucelj, s.p. je začelo poslovati v letu 2003,kot internetna trgovina (www.in-put.com) z računalniško opremo. V zadnjih letih ... Več