Računalništvo, telefonija
07.05.2020 14:00

Deli z drugimi:

Share

Najboljši Huaweijevi telefoni v letu 2020 (2. del)

Huawei P40 Pro
Huawei P40 Pro

V prvem delu članka smo pregledali prvih pet najboljših Huaweijevih pametnih telefonov letošnjega leta, zdaj pa nadaljujemo s preostankom lestvice “Top 10”. V prvi polovici lestvice smo lahko srečali resnično vrhunske naprave, kot so Huawei P30 Pro, Mate 20 Pro in ostali, ki spadajo v sam vrh mobilne telefonije. Drugo polovico lestvice pa sestavljajo v večini novi modeli, ki pa imajo napram do sedaj predstavljenih modelov eno skupno pomanjkljivost – vas zanima, katera je?

10 najboljših Huaweijevih telefonov v letu 2020:

  1. Huawei P30 Pro
  2. Huawei Mate 20 Pro
  3. Huawei P30
  4. Huawei P20 Pro
  5. Huawei Mate 20 X
  6. Huawei P40 Pro
  7. Huawei Mate 30 Pro
  8. Huawei P40
  9. Huawei Mate 20
  10. Huawei Nova 5T

6. Huawei P40 Pro

Ocena: 4/5

Cena: £899 (preračunanih 1.031 eur)

Huawei P40 Pro je odlično nadaljevanje enega najboljših pametnih telefonov v letu 2019. Ponuja presežke praktično na vsakem koraku, od najnovejše 5G tehnologije, do zadnje verzije Wi-Fi 6. P40 Pro nudi vzdržljivo baterijo, hitro polnjenje, vrhunski sistem sprednje in zadnje kamere in pa privlačen 90Hz “Oveflow” ekran. Na eni strani torej sami presežki, na drugi strani manko storitev Google Mobile Services. To je ta pomenjkljivost, o kateri smo pisali že zgoraj.

Recenzija telefona Huawei P40 Pro


7. Huawei Mate 30 Pro

Napovedana cena: €1099

Mate 30 Pro bi po vseh pravilih moral biti vse, kar si lahko želimo v obliki “next-gen flagship” telefona. Kljub temu pa to ni. Ste pripravljeni odšteti dobrih 1000 evrov za telefon, kateremu manjka ključni del Androidove uporabniške izkušnje? Spet ta ista pomenjkljivost, ki kvaliteto telefona ne samo zniža, ampak spremeni celotno uporabniško izkušnjo.

Recenzija telefona Huawei Mate 30 Pro


8. Huawei P40

Ocena: 4/5

Cena: £699 (preračunanih 802 eur)

P40 je kvaliteten telefon, ki kljub temu, da mu manjka nekaj “high-end” lastnosti modelov Pro in Pro +, se še vedno lahko brez težav kosa z večino “flagship” variant v letošnjem letu. Tukaj mislimo predvsem na kvaliteto fotografije in surove učinkovitosti delovanja, kjer zagotovo premaga telefon, kot je recimo Galay S20 Ultra. Poleg vseg P40 izgleda dobro, kar je velik plus za tiste, ki najprej vidijo zunanjost.

Še enkrat, P40 nimamo Google Play storitev. Huawei je konkurenco prehitel in ponudil cenovno ugodnejšo strojno opremo, še vedno pa ne bomo imeli dostopa do aplikacij, kot so Google Maps in YouTube. Huaweijeva trgovina z aplikacijami je v zadnjem letu naredila velik korak naprej, še vedno pa nima vseh aplikacij, katerih smo tako močno navajeni. Če ste torej prepričani, da vas manko Googlovih aplikacij ne bo motil, je P40 vrhunski telefon, za vrhunsko ceno.

Recenzija telefona Huawei P40


9. Huawei Mate 20

Ocena: 4,5/5

Cena: okrog £712 (preračunanih 817 eur) (64GB) | okrog £790 (preračunanih 907 eur) (128GB)

Huawei Mate 20 se težko primerja z modelom Mate 20 Pro, je pa kljub temu odličen pametni telefon. V testih portala Tech Advisor je procesor Kirin 980 premagal večino “high-end” modelov iz leta 2018, prav tako pa navdušuje trojna zadnja kamera, od muh pa ni niti odlični Dewdrop ekran. Edini pravi problem je, da Huawei Mate 20 uradno ni na voljo v Veliki Britaniji ali ZDA, kar pomeni, da je naročilo potrebno iz Kitajske.

Recenzija telefona Huawei Mate 20


10. Huawei Nova 5T

Ocena: 4,5/5

Cena: £399 (preračunanih 458 eur)

Medtem ko nekateri proizvajalci iščejo tisto eno lastnost, po kateri bi njihov telefon izstopal iz konkurence, 5T potihem prioritizira vsakdanjo rabo, z izpopolnjevanjem ključnih lastnosti kvalitetnega pametnega telefona. Dizajn je odličen, kamere vrhunske, prav tako pa je baterija boljša, kot smo morda pričakovali. Že res, da primanjkuje nekaj premium lastnosti – brezžično polnjenje, dodaten pomnilniški prostor, OLED ekran – vendar je zanimivo, kako hitro lahko pozabimo na vse to, ko telefon uporabljamo za to, kar ga dejansko uporabljamo. Huawei Nova 5T zagotovo lahko označimo kot enega najboljših “mid-range” telefonov na trgu.

Recenzija telefona Huawei Nova 5T


Na kaj moramo biti pozorni, ko izbiramo Huaweijev telefon?

Huwei se lahko pohvali s “flagship” napravami tako v P kot Mate seriji in vse te naprave spadajo med najboljše pametne telefone na trgu. Serija P je nekoliko bolj “mainstream”, medtem ko kupci modele Mate dojemajo kot tablifone s fokusom na fotografiji in ne toliko na poslovni rabi. Meja med linijo P in Mate se počasi briše, ne glede na naš izbor, pa dobimo vrhunsko napravo.

Dejstvo je, da ko kupujemo Huaweijev telefon, ni potrebno, da je povsem novi, da bi dobili kar iščemo. Tudi starejše serije P20 in P30 so vrhunske , kljub temu da P40 ponuja najnovejše in najboljše lastnosti. Med nam ljube modele spadajo tudi vse štiri verzije serije Mate 20 – vsaka z različno ceno, dizajnom in lastnostmi. Mate 30 je še korak naprej, z izboljšano kamero, odličnim ekranom in izboljšanimi programskimi lastnostmi – manko storitev Google Play pa bi lahko marsikoga odvrnil od nakupa.

Dejstvo je, da je Huawei – ne glede na prekinitev sodelovanja z Googlom – v le nekaj letih napredoval od ponudnika omrežne opreme, do celostne znamke potrošniške tehnologije. Če izberemo katerokoli od njihovih naprav, težko zgrešimo.


Prijavi napako v članku