Računalništvo, telefonija
13.04.2016 15:17
Posodobljeno 5 let nazaj.

Deli z drugimi:

Share

Najbolj nora selfie palica doslej

Fotografije s selfie »palico« ROAM-e zagotovo ne bodo ostale neopažene.
Fotografije s selfie »palico« ROAM-e zagotovo ne bodo ostale neopažene.

Selfiji so danes še posebno na družbenih omrežjih blazno popularni, zasidrali pa so se tako rekoč v vse pore našega življenja, saj ga ni trenutka v dnevu, da ne bi kdo posnel kakega selfija. Zaradi tega vse več uporabnikov s seboj nosi tako imenovane selfie palice, ki se prilegajo praktično vsem pametnim mobilnim telefonom na trgu. Če pa želite izstopati, vam bo inovativna selfie »palica« ROAM-e zagotovo pisana na kožo.

Selfie »palica« ROAM-e je izum avstralskega podjetja IoT Group, njena prednost pred drugimi rešitvami pa je v tem, da lahko leti in selfie posname kar v zraku. Novost je opremljena z napredno tehnologijo, ki obraz uporabnika prepozna na razdalji do 25 metrov. Poleg tega omogoča zajem panoramskih posnetkov s kotom 360 stopinj, sama ločljivost digitalnega fotoaparata pa znaša pet milijonov slikovnih točk. Za nemoteno delovanje in hitro obdelavo videovsebin pa je na voljo štirijedrni procesor ARM Cortex A7.

V selfie palici ROAM-e je vgrajena baterija, ki napravi zagotavlja do 20 minut avtonomije letenja. Žal pa ima novost kar zasoljeno ceno, saj se je avstralsko podjetje IoT Group od nje pripravljeno ločiti za preračunanih 235 evrov.


Prijavi napako v članku