Računalništvo, telefonija
31.12.2018 07:54

Deli z drugimi:

Share

Na Netflix se ni več mogoče naročiti prek aplikacije za iOS

Naročniška razmerja na Netflix ni mogoče več sklepati preko mobilnih aplikacij.
Naročniška razmerja na Netflix ni mogoče več sklepati preko mobilnih aplikacij.

Ena večjih prednosti uporabe pametnih mobilnih telefonov in tabličnih računalnikov podjetja Apple je v njihovi prenosnosti. To pomeni, da jih lahko vzamete s sabo praktično kamorkoli greste, kar seveda odpira povsem nove možnosti na področju večpredstavnostnih vsebin. To so s pridom seveda pred časom izkoristili pri podjetju Netflix, saj so za uporabnike pametnih mobilnih telefonov iPhone in tabličnih računalnikov iPad že pred časom pripravili nadvse uporabno mobilno aplikacijo za dostop do vseh vsebin, ki so za določeno regijo na voljo preko spletne storitve Netflix.

Medtem ko je bilo še pred kratkim možno preko aplikacije Netflix za iOS skleniti celo naročniško razmerje na storitev Netflix, danes temu ni več tako, saj so pri ponudniku to možnost ukinili. Razlog za to je predvsem v tem, da bi se podjetje Netflix izognilo plačila provizije podjetju Apple, ki v tem primeru znaša kar 15 odstotkov skupne mesečne vrednosti naročniškega razmerja. Za enako potezo so se pri podjetju Netflix sicer odločili že pred časom za njihovo mobilno aplikacijo za mobilne naprave Android, ki je na voljo za prenos preko spletnega portala Google Play.

Kljub omenjeni potezi podjetja Netflix, uporabniki niso bili prikrajšani za nič. Ti so namreč ob kliku na »skleni naročnino« preusmerjeni na uradno spletno stran podjetja Netflix, doslej pa je bilo možno naročnino skleniti kar znotraj mobilne aplikacije, kar je bilo zgolj malo bolj priročno.


Prijavi napako v članku