Telefoni
28.04.2010 15:53
Posodobljeno 11 let nazaj.

Deli z drugimi:

Share

Mobilni operacijski sistem Google Android premagal Applov iPhone

Mobilnemu operacijskemu sistemu Google Android zaupa vse več uporabnikov storitev mobilne telefonije!
Mobilnemu operacijskemu sistemu Google Android zaupa vse več uporabnikov storitev mobilne telefonije!

Ker se vse več vodilnih proizvajalcev pametnih mobilnih telefonov odloča za pripravo izdelkov, ki poganjajo odprtokodni Android, ne preseneča, da je onkraj luže Googlov mobilni operacijski sistem postal celo bolj priljubljen od Applovega sistema, s katerim je opremljen mobilnik iPhone. Glede na raziskavo, ki jo je pred kratkim opravilo analitsko podjetje AdMob, naj bi mobilnike s sistemom Android v mesecu marcu kupilo kar 46 odstotkov ameriških uporabnikov storitev mobilne telefonije, mobilnike iPhone pa le 42 odstotkov. Število slednjih se je v primerjavi s februarjem letos zmanjšalo za kar tri odstotne točke.

Ameriški trgovci so pri mobilnikih z operacijskim sistemom Android zasledili največ povpraševanja po izdelkih podjetja Motorola (16 odstotkov trga). Mobilnemu gigantu sta sledila Samsung s 15 odstotki in HTC z 10 odstotki. Za zdaleč najbolj opevani Googlov pametni mobilni telefon Nexus One pa sta se v mesecu marcu odločila komajda dva odstotka ameriških uporabnikov mobilne telefonije.

Mobilnim telefonom Apple iPhone je šlo nekoliko bolje na svetovni ravni, saj ga je širom sveta v mesecu marcu kupilo kar 46 odstotkov uporabnikov storitev mobilne telefonije. Odprtokodni mobilni operacijski sitem Android je bil nameščen na četrtini mobilnih aparatov. Glede na to, da se je delež prodanih Applovih mobilnih telefonov iPhone na svetovni ravni v mesecu dni zmanjšal za kar dobre štiri odstotne točke, se zna zgoditi, da bo Android še pred koncem leta prevzel lovoriko najbolj priljubljenega mobilnega operacijskega sistema na svetu. No, pustimo se presenetiti.


Prijavi napako v članku