Računalništvo, telefonija
14.08.2020 10:40

Deli z drugimi:

Share

Mobilna povezava 5G tudi za osebne računalnike!

MediaTek bo poskrbel, da bo omrežje 5G na voljo tudi za osebne računalnike.
MediaTek bo poskrbel, da bo omrežje 5G na voljo tudi za osebne računalnike.

Vse več mobilnih naprav podpira brezžični standard Wi-Fi 6, saj gre za novo generacijo brezžičnega omrežja, ki je precej hitrejša od Wi-Fi omrežja 802.11ac. Poleg večje hitrosti prenosa podatkov zagotavlja še boljšo učinkovitost in je kot nalašč za sodobne domove, kjer se v brezžično omrežje povezuje na stotine naprav. Ker pa povezava Wi.Fi ni vedno na voljo, je podjetje MediaTek poskrbelo za pripravo posebnega modema z oznako MediaTek T700, ki bo omogočil uporabo hitre mobilne povezave 5G tudi na osebnih računalnikih.

Modem MediaTek T700 bo namenjen osebnim računalnikom z operacijskim sistemom Windows 10, in sicer tako za klasične namizne računalnike kot seveda prenosnike. Novost ne bo namenjena zgolj prenosu podatkov, ampak tudi za opravljanje telefonskih klicev. Zato ne preseneča, da podjetje Intel že tesno sodeluje s poslovnimi partnerji z namenom, da bi modem MediaTek T700 postal del izdelkov prihodnosti.

Trenutno žal še ni podatkov o tem, kdaj bo modem MediaTek T700 za mobilna omrežja 5G na voljo, v katerih izdelkih in v katerih državah. Kljub temu naj bi bilo več znanega proti letošnji jeseni. Če bo šlo vse po sreči bomo lahko tovrstnih izdelkov v bližnji prihodnosti deležni tudi mi.


Prijavi napako v članku