Strojna oprema
08.03.2006 20:14
Posodobljeno 15 let nazaj.

Deli z drugimi:

Share

Miška za levičarje


Levičarji so končno prišli na svoj račun!

Logitech, vodilni proizvajalec računalniških mišk, je danes objavil konec diskriminacije leve roke. Nekateri najpametnejši in najbolj kreativni ljudje na tem svetu so levičarji, vendar se morajo nenehno prilagajati svetu, v katerem prevladuje ‘desna roka’. Četudi so se mnogi prilagodili in postali uspešni kljub nelagodju, ki so ga doživljali – npr. Leonardo Da Vinci, Aristotel, Mahatmah Gandhi, Albert Einstein, Winston Churchill in W. A. Mozart – so levičarji pri uporabi računalniških mišk končno prišli na svoj račun. Logitechova brezžična laserska miška za levičarje MX610 je oblikovana za uporabo z levo roko in ima enake lastnosti kot miška za desničarje, saj vključuje Logitechov laserski sistem natančnega sledenja, napredno brezžično tehnologijo ter navigacijske tipke.

Do sedaj so vsi levičarji, med katere sodi tudi predsednik in izvršni direktor podjetja Logitech Guerrino De Luca, upravljali z miško obojeročno ali pa so pri sledenju, označevanju in klikanju nenaravno uporabljali desno roko – kar je lahko zelo mučno in nerodno. Z zaobljenim oprijemom za palec in mezinec nudi brezžična laserska miška za levičarje MX610 levi roki naraven oprijem. Na dotik mehki oprijemi omogočajo udobno, dolgotrajnejšo uporabo miške.

Nova vsestranska miška je preslikava večkrat nagrajene brezžične laserske miške Logitech MX610. Vsebuje 10 gumbov, med katerimi so tudi gumbi za upravljanje z e-pošto in programi z neposrednim sporočanjem. Uporabniki lahko uporabljajo miško v krogu do desetih metrov tako, da se lahko skupaj z miško oddaljijo od računalnika in pri tem lahko še vedno prejemajo obvestila o prejetih sporočilih. Miška vključuje tudi gumbe za upravljanje z glasbo na osebnem računalniku: gumb za povišanje oz. zmanjšanje glasnosti in ukinitev zvoka. Logitechov drsni kolešček Tilt Wheel Plus Zoom uporabnikom omogoča enostavno drsenje levo, desno, gor in dol ter povečavo oz. pomanjšanje slik, spletnih strani in odprtih datotek. Levičarji bodo za novinko odšteli 60 evrov.


Prijavi napako v članku