Telefoni
14.07.2011 06:26
Posodobljeno 10 let nazaj.

Deli z drugimi:

Share

Vizija dvozaslonskih mobilnikov

Na dvozaslonskem mobilniku bomo lahko sočasno poganjali več osnovnih programov, kot so na primer odjemalec e-pošte, spletni brskalnik in program za neposredno sporočanje.
Na dvozaslonskem mobilniku bomo lahko sočasno poganjali več osnovnih programov, kot so na primer odjemalec e-pošte, spletni brskalnik in program za neposredno sporočanje.

Čeprav dvozaslonski pametni mobilni telefoni niso več novost, kar dokazuje mobilnik Kyocera Echo, bo njihovo nadaljnjo usodo krojilo podjetje Microsoft. To je namreč od ameriškega patentnega urada pridobilo pravice do intelektualne lastnine na patent, ki ga je vložilo konec leta 2009. S tem patentom si je računalniški gigant dejansko pridobil izključno pravico nad grafičnim vmesnikom za dvozaslonske pametne telefone.

Microsoftova vizija dvozaslonskih mobilnikov kaže na to, da naj bi bili mobilniki prihodnosti grajeni iz dveh zaslonov oziroma ohišij, ki bi ju bilo možno fizično ločiti drug od drugega. Ta bi bila medsebojno povezana preko brezžične povezave. To pomeni, da bi ločeni enoti lahko uporabljali tako posamično kot povezano. Dvozaslonski način dela nam bi vsekakor precej olajšal in pohitril vsakdanja opravila.

Na dvozaslonskem mobilniku bomo lahko sočasno poganjali več osnovnih programov, kot so na primer odjemalec e-pošte, spletni brskalnik in program za neposredno sporočanje. Na ta način bomo lahko na primer na enem zaslonu uporabljali digitalni zemljevid, na drugem sprejeli videoklic. Tu se poraja predvsem vprašanje, ali bo inženirjem v relativno kratkem času uspelo v polni meri izkoristiti možnosti, ki jim bo jih ponujala tehnologija. Tu se vsekakor splača ogledati videoposnetek Microsoftove vizije dvozaslonskih mobilnikov. Ta je že dosegljiv na spletnem naslovu http://goo.gl/Zg7uO. Pa naj še kdo reče, da prihodnost mobilnikov ne bo lepa!


Prijavi napako v članku