Računalništvo, telefonija
10.11.2020 08:44
Posodobljeno 7 mesecev nazaj.

Deli z drugimi:

Share

Začeli s prisilnim posodabljanjem Windowsov 10

Posodobitev October 2020 Update za Windows 10 prinaša številne uporabne novosti.
Posodobitev October 2020 Update za Windows 10 prinaša številne uporabne novosti.

Windows 10 je kot prvi sistem mogoče uporabljati na vseh računalniških napravah, od pametnih mobilnih telefonov do strežnikov.

Da pa bi uporabniki imeli od njega kar največ, ga morajo posodabljati. Ker posodobitvam nekateri ne namenjajo dovolj pozornosti, so pri podjetju Microsoft sprejeli odločitev, da prisilno posodobijo vse računalniške sisteme, ki poganjajo operacijski sistem Windows 10, različico 1903 (Windows 10 May 2019 Update). Podpora zanjo bo namreč prenehala 8. decembra letos, kar pomeni, da uporabniki s strani podjetja Microsoft ne bodo več prejemali varnostnih posodobitev in drugih programskih izboljšav.

Operacijski sistem Windows 10, različica 1903 bo posodobljen na različico 1909, kar pomeni, da bodo uporabniki prejeli posodobitev, poznano kot October 2020 Update oziroma 20H2. Ena izmed največjih novosti nove posodobitve je nekoliko spremenjen meni Start s “ploščicami”, obarvanimi z izbrano tematiko ali spremenjenim ozadjem – odvisno od barv preostalega dela namizja. Tistim ki uporabljajo Windows 10 na tabličnih računalnikih, bo v pomoč nova opravilna vrstica za zaslone na dotik, manjše izboljšave pa so vidne v meniju “Nastavitve” in v predelu, rezerviranem za obvestila.

Poleg operacijskega sistema Windows 10 so programerji podjetja Microsoft nadgradili tudi spletni brskalnik Edge. Nadgradnja prinaša predvsem podporo za preklapljanje aktivnih zavihkov s pritiskom na kombinacijo tipk Alt + Tab. Dodana je bila možnost združevanja zavihkov, pripetih v opravilno vrstico. Med novostmi, ki bi morale poenostaviti uporabo in brskanje je tudi možnost ustvarjanja zbirk za enostavno organizacijo vsebine s spleta, shranjeno za pozneje.


Prijavi napako v članku