Operacijski sistemi
24.08.2012 07:45
Posodobljeno 9 let nazaj.

Deli z drugimi:

Share

Microsoft z novim logotipom

Vam je novi Microsoftov logotip po godu?
Vam je novi Microsoftov logotip po godu?

Izbrati pravi logotip za podjetje je vse prej kot enostavno. Ko pa je ta enkrat izbran in je prepoznan po vsem svetu, se mora zgoditi resnično nekaj zelo pomembnega, da ga podjetje zamenja. Pri Microsoftu je to bil novi operacijski sistem Windows 8. Ta v svet računalništva prinaša toliko novosti, da je računalniški gigant preprosto bil prisiljen v zamenjavo starega logotipa.

Od zadnje posodobitve Microsoftovega logotipa je, verjeti ali ne, minilo že četrt stoletja. Ker ta ni bil skladen s podobo novega operacijskega sistema Windows 8 in njegovim grafičnim vmesnikom, so se vodilni podjetja iz Redmonda odločili, da je prišel čas za njegovo zamenjavo oziroma posodobitev. Nov Microsoftov logotip je poleg napisa Microsoft v nekoliko sodobnejši pisavi dobil še značilen piktogram (poenostavljena slika, ki predstavlja neki predmet ali pojem) kvadratna oblike, ki vsebuje štiri barve (rdeča, zelena, modra in rumena).

Vsaka barva predstavlja eno od ključnih Microsoftovih področij oziroma produktov, na katerih temelji celotno poslovanje računalniškega giganta. Modra predstavlja operacijski sistem Windows, rdeča pisarniški paket Office, zelena igralno konzolo Xbox in rumena Microsoftove spletne storitve. Microsoft verjame, da so uporabniki nad novim logotipom navdušeni in da ga bodo takoj sprejeli za svojega. Kakšen se pa vam zdi nov Microsoftov logotip? Je z njim Microsoft zadel v polno?

Vas zanima več iz te teme?
Windows operacijski sistem

Prijavi napako v članku