Igre
24.05.2021 10:45

Deli z drugimi:

Share

Microsoft xCloud pripravljen na spopad s platformo Stadia!

Spletna storitev xCloud naj bi bila precej boljša v primerjavi z igričarsko storitvijo Google Stadia.
Spletna storitev xCloud naj bi bila precej boljša v primerjavi z igričarsko storitvijo Google Stadia.

Če ste v zadnjem času spremljali novice s področja videoiger, potem veste, da ta trenutek ni bolj vroče teme kot je Stadia. Gre za storitev podjetja Google, s katero namerava tehnološki velikan po vzoru storitev za pretakanje video in glasbenih vsebin spremeniti prihodnost igranja videoiger. Za enako potezo so se odločili tudi pri podjetju Microsoft, saj njegovi inženirji intenzivno delajo na oblačni storitvi xCloud.

Poskusna različica spletne igričarske storitve Microsoft xCloud je trenutno na voljo le v izbranih državah. Kmalu pa naj bi bila na voljo še v drugih kotičkih sveta. Na spletu so se namreč pojavile govorice, da podjetje Microsoft postavlja nove strežniške sisteme, ki temeljijo na osnovi igralne konzole Xbox Series X. Ti naj bi zagotavljali večjo zmogljivost, zanesljivost in predvsem večjo kakovost igranja iger. Novi sistem podjetja Microsoft naj bi bil za kar šestkrat bolj učinkovit od storitve Stadia.

Poleg tega so poznavalci prepričani, da se poskusno obdobje igričarske storitve Microsoft xCloud približuje koncu. To v praksi pomeni, da bi bila ta lahko na voljo ljubiteljem iger kmalu. V najboljšem primeru še pred koncem letošnjega leta. Več informacij o tem pa naj bi bilo javnosti razkritih še pred koncem poletja.


Prijavi napako v članku