Telefoni
28.01.2015 09:17

Deli z drugimi:

Share

Microsoft pripravlja cenejšo Lumio 830

Strojna oprema cenejše različice pametnega mobilnega telefona Nokia 830 bo dovolj zmogljiva tudi za nekoliko zahtevnejše uporabnike.
Strojna oprema cenejše različice pametnega mobilnega telefona Nokia 830 bo dovolj zmogljiva tudi za nekoliko zahtevnejše uporabnike.

Podjetje Microsoft je konec decembra lani v evropskem prostoru pričelo s prodajo pametnega mobilnega telefona Lumia 830, ki sodi v srednji cenovni razred in lahko brez težav opravi tudi z nekoliko zahtevnejšimi opravili. Ker pa novost zaradi malenkostno previsoke maloprodajne cene ne gre v prodajo tako, kot si to želijo pri računalniškem gigantu, bo kmalu naprodaj nekoliko cenejša različica novosti. Novost naj bi se na evropskih prodajnih policah pojavila še pred pomladjo, v izbranih azijskih državah pa bi se lahko pojavila že v začetku meseca februarja.

Cenejša različica pametnega mobilnega telefona Nokia 830 je trenutno opremljena z razvojno oznako RM-1072, njegova strojna oprema pa bo dovolj zmogljiva tudi za nekoliko zahtevnejše uporabnike. Strojna oprema novosti naj bi namreč obsegala 5-palčni (12,7-centimetrski) zaslon ločljivosti 1.280 x 720 slikovnih točk in gostote 296 točk na palec, 4-jedrni procesor Snapdragon 400 frekvence 1,2 gigahercev, gigabajt sistemskega pomnilnika ter vgrajeni pomnilnik kapacitete osem gigabajtov razširljiv preko pomnilniške kartice microSD. Tu bosta na voljo še digitalni fotoaparat ločljivosti 8,7 milijonov točk in spletno kamero ločljivosti 0,9 milijona slikovnih točk. Dovolj dolgo avtonomijo pa zagotavlja baterija kapacitete 2.200 (mili)amperskih ur. Za nakup cenejše različice pametnega mobilnega telefona Nokia 830 naj bi bilo potrebno v prosti prodaji odšteti okoli preračunanih 245 evrov.


Prijavi napako v članku